Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

NHL vyhlásila hráčov uplynulého týždňa: Toto sú ich mená

Ruský útočník Tampy Nikita Kučerov, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Jedným z nich je Kučerov, ktorý bol najproduktívnejší hráč hodnoteného obdobia, keď v štyroch dueloch strelil päť gólov a pridal štyri asistencie.

New York 6. marca (TASR) - Hviezdami týždňa zámorskej NHL sa v uplynulom období stali krídelník Tampy Bay Lightning Nikita Kučerov, brankár Columbusu Blue Jackets Sergej Bobrovskij a brankár Montrealu Canadiens Carey Price.

Kučerov bol najproduktívnejší hráč hodnoteného obdobia, keď v štyroch dueloch strelil päť gólov a pridal štyri asistencie. "Bleskom", kde od minulého týždňa pôsobí slovenský brankár Peter Budaj, pomohol k trom víťazstvám. Dvadsaťtriročný útočník otvoril týždeň druhým hetrikom v kariére a pri víťazstve 5:1 nad Ottawou pridal aj asistenciu. V ďalšom stretnutí proti Caroline (4:3) mal bilanciu 1+2 a potom si pripísal po asistencii v zápasoch s Pittsburghom a Buffalom. V súboji proti Sabres sa zaskvel aj krásnym gólom v nájazdoch, keď málo vídanou fintou oklamal brankára Robina Lehnera. Kučerov bodoval v šiestich zápasoch za sebou, celkovo má bilanciu 28 gólov a 63 bodov v 57 vystúpeniach.

Bobrovskij v troch zápasoch zlikvidoval 87 z 88 striel a pomohol Blue Jackets k piatim zo šiestich možných bodov. Proti Montrealu chytil 29 striel a napokon kapituloval až v predĺžení (0:1) a potom zaznamenal dva shutouty za sebou. V súboji s Minnesotou (1:0) chytil 38 striel a 20 zásahov mal v zápase proti New Jersey (3:0). Dvadsaťosemročný brankár nastúpil v tejto sezóne na 51 zápasov a takmer vo všetkých štatistických ukazovateľov je v top 5 celej ligy. Na konte má 34 víťazstiev, čím prekonal klubový rekord Stevea Masona zo sezóny 2008-09.

Price vychytal tri víťazstvá v rovnakom počte zápasov, v ktorých mal priemer inkasovaného gólu 0,66 na duel a úspešnosť zásahov 97,4 percenta. V zápase proti Columbusu (1:0 pp) zneškodnil 26 striel a zaznamenal 39. shutout v kariére. V ďalších dvoch dueloch proti Nashvillu (2:1) a New Yorku Rangers (4:1) inkasoval po jednom góle.