Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

NHL: Hráčmi týždňa sú útočníci Forsberg, Toews a Gaudreau

Filip Forsberg Foto: TASR/AP

Forsberg v štyroch zápasoch nazbieral osem gólov a pridal dve asistencie, pričom zaznamenal dva hetriky po sebe proti Calgary a Coloradu.


New York 27. februára (TASR) - Vedenie zámorskej NHL ocenilo za výkony v uplynulom týždni troch útočníkov. Hviezdami sa stali Filip Forsberg z Nashvillu Predators, Jonathan Toews z Chicaga Blackhawks a Johnny Gaudreau z Calgary Flames. Informovala oficiálna stránka ligy.

Forsberg v štyroch zápasoch nazbieral osem gólov a pridal dve asistencie, pričom zaznamenal dva hetriky po sebe proti Calgary a Coloradu. Dvadsaťdvaročnému krídielníkovi sa to podarilo ako prvému v histórii Nashvillu a prvýkrát v NHL od januára 2010, keď dva trojgólové duely v rade zaznamenal Alexandre Burrows z Vancouveru. Forsberg nazbieral v 62 stretnutiach prebiehajúcej sezóny 46 bodov (24+22).

Toews nazbieral v troch dueloch štyri góly a päť asistencií a "jastrabi" zaknihovali tri víťazstvá. Najviac sa mu darilo pri triumfe 5:3 nad Minnesotou Wild, keď strelil hetrik a pridal dve gólové prihrávky. Dvadsaťosemročný kapitán Chicaga momentálne ťahá šesťzápasovú bodovú sériu (5+8).

Gaudreau zaznamenal v štyroch dueloch osem bodov (2+6) a Calgary vo všetkých triumfovalo, pričom hralo na klziskách súperov. "Plamene" sa tak posunuli na siedmu pozíciu Západnej konferencie. Dvadsaťtriročný krídelník nazbieral v 52 dueloch 43 bodov (13+30).