Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

NHL: Hráčmi týždňa Tarasenko, Trocheck a Kinkaid

Vladimir Tarasenko zo St. Louis Blues Foto: TASR/AP

Tarasenko priviedol Blues k trom víťazstvám a nazbieral dokopy šesť bodov za tri góly a rovnaký počet asistencií.

New York 14. marca (TASR) - Hráčmi uplynulého týždňa zámorskej hokejovej NHL sa stali pravý krídelník Vladimir Tarasenko zo St. Louis, center Floridy Vincent Trocheck a brankár New Jersey Keith Kinkaid. Informoval o tom portál nhl.com.

Tarasenko priviedol Blues k trom víťazstvám a nazbieral dokopy šesť bodov za tri góly a rovnaký počet asistencií. St. Louis sa vďaka tomu posunulo na prvú priečku Západnej konferencie, o ktorú sa delí s Dallasom. Dvadsaťštyriročný ruský útočník sa delí o piatu priečku v tabuľke kanonierov, v 68 zápasoch prebiehajúcej sezóny strelil 33 gólov a pridal 28 asistencií.

Trocheck nazbieral v troch dueloch sledovaného obdobia päť asistencií a zaznamenal jeden gól. Najviac sa mu vydaril zápas proti Ottawe Senators, ktorý "panteri" vyhrali 6:2 a dvadsaťdvaročný útočník v ňom zaznamenal štyri body (1+3). Trocheck dosiahol v 68 stretnutiach sezóny 46 bodov (20+26).

Kinkaid vychytal "diablom" dve víťazstvá a zaznamenal vynikajúcu 98,1-percentnú úspešnosť zákrokov a priemer iba 0,48 gólu na zápas. Zároveň zaknihoval aj jeden shutout.