Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

NHL: Hviezdami mesiaca sa stali Gaudreau, Holtby a Kane

Brankár Holtby z Washingtonu v akcii. Foto: TASR/AP

Holtby vychytal deväť víťazstiev a jednu prehru po predĺžení s priemerom 1,69 inkasovaného gólu na zápas a s úspešnosťou zásahov 94,7 percenta.

New York 5. januára (TASR) - Hviezdami mesiaca december sa v zámorskej hokejovej NHL stali ľavý krídelník Calgary Flames Johnny Gaudreau, brankár Washingtonu Capitals Braden Holtby a pravý krídelník Chicaga Blackhawks Patrick Kane.

Dvadsaťdvaročný Gaudreau strelil v 13 zápasoch 12 gólov a nazbieral 18 kanadských bodov, čím pomohol "plameňom" k deviatim víťazstvám. Flames v decembri vylepšili klubový rekord 11-timi domácimi víťazstvami za sebou. Gaudreau bodoval v deviatich z trinástich duelov a zaznamenal dva hetriky. Podobný kúsok v jednom mesiaci sa v drese Flames podaril naposledy Jaromemu Iginlovi vo februári 2003.

Holtby vychytal deväť víťazstiev a jednu prehru po predĺžení s priemerom 1,69 inkasovaného gólu na zápas a s úspešnosťou zásahov 94,7 percenta. Maximálne dva góly dostal v deviatich dueloch a proti Buffalu Sabres zaznamenal shutout (31 zásahov). Capitals sa aj vďaka jeho výkonom vyšplhali na prvé miesto Východnej konferencie.

Treťou hviezdou decembra sa stal Kane, ktorý v 15-tich zápasoch strelil 9 gólov a pridal 10 asistencií. Počas posledného mesiaca v roku natiahol svoju sériu s minimálne bodom na 26 duelov, prišiel o ňu až 15. decembra v zápase s Coloradom Avalanche, keď vyšli naprázdno všetci hráči Blackhawks a prehrali na nulu. Kane skvelou sériou vylepšil klubový rekord a prekonal aj maximum v podaní rodáka z USA. Dvadsaťsedemročný hokejista bodoval v 35 zo 40 zápasov v tomto ročníku NHL a je najproduktívnejším hráčom celej súťaže (57), ako aj najlepším nahrávačom (34).

Nováčikom mesiaca sa stal brankár Ducks Gibson

Brankár Anaheimu Ducks John Gibson sa stal v zámorskej hokejovej NHL nováčikom mesiaca december. Vychytal päť víťazstiev v deviatich zápasoch s priemerom 1,62 inkasovaného gólu na zápas, s úspešnosťou zásahov 92,9 percenta a tromi shutoutami. Informáciu priniesol web nhl.com.

Ďalšími kandidátmi na ocenenie boli útočník Chicaga Blackhawks Artemij Panarin (4+7 v 15 zápasoch), center Buffala Sabres Jack Eichel (3+8 v 14 dueloch), center Tampy Bay Lightning Jonathan Marchessault (5+4 v 13 zápasoch) a obranca Philadelphie Flyers Shayne Gostisbehere (3+6 v 12 dueloch).

Dvadsaťdvaročný brankár "káčerov" má na konte štyri čisté kontá a v tejto štatistike sa delí o prvenstvo v celej súťaži s brankárom Chicaga Coreym Crawfordom. Dva shutouty zaznamenal v dvoch za sebou idúcich víťazstvách 1:0 v Calgary a v Edmontone v závere roka, pričom Flames prišli o 11 zápasovú sériu domácich víťazstiev.
Gibson je po centrovi Edmontonu Oilers Connorovi McDavidovi (október) a centrovi Detroitu Red Wings Dylanovi Larkinovi (november) tretím nováčikom mesiaca v sezóne 2015/2016.