Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

NHL: Hviezdami týždňa sú Varlamov, Stempniak a Elliott

Na snímke brankár Colorada Semjon Varlamov Foto: TASR/AP

Brankár Blues Elliott nastúpil na štyri stretnutia, v ktorých vychytal dve víťazstvá a jednu prehru po predĺžení s priemerom 1,48 gólu na zápas.

New York 25. januára (TASR) - Hviezdami týždňa zámorskej hokejovej NHL sa za uplynulé obdobie stali brankár Colorada Avalanche Semjon Varlamov, pravý krídelník New Jersey Devils Lee Stempniak a brankár St. Louis Blues Brian Elliott. Informovala stránka nhl.com.

Varlamov vychytal štyri víťazstvá s priemerom inkasovaného gólu 0,99 na zápas a s úspešnosťou zásahov 97,2 percenta. V troch zo štyroch štartov zaznamenal 30 a viac zásahov. Len po jednom góle inkasoval v súbojoch s Winnipegom Jets (2:1), St. Louis Blues (2:1 pp a sn), Dallasom Stars (3:1) a Buffalom Sabres (2:1). Avalanche sa vďaka jeho výkonom dostali na miesto zaručujúce play off.

Stempniak strelil štyri góly v troch zápasoch a pridal aj jednu asistenciu. Najviac mu vyšiel duel s bývalým zamestnávateľom Winnipegom Jets, v ktorom zaznamenal dva góly. Tridsaťdvaročný Američan má v tejto sezóne na konte 36 bodov v 49 zápasoch.

Brankár Blues Elliott nastúpil na štyri stretnutia, v ktorých vychytal dve víťazstvá a jednu prehru po predĺžení s priemerom 1,48 gólu na zápas. Proti Pittsburghu Penguins zaznamenal 36 zákrokov (5:2), až 40 striel chytil hokejistom Colorada, ale jeho tím prehral 1:2 po nájazdoch.