Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

NHL: Hviezdami uplynulého týždňa Quick, Doan a Letang

Brankár Los Angeles Kings Jonathan Quick Foto: TASR/AP

Quick zaznamenal štyri víťazstvá v štyroch zápasoch s priemerom jedného inkasovaného gólu na zápas a s úspešnosťou zásahov 96,8 percenta.

New York 4. januára (TASR) - Hviezdami týždňa zámorskej NHL sa za uplynulé obdobie stali brankár Los Angeles Kings Jonathan Quick, pravý krídelník Arizony Coyotes Shane Doan a obranca Pittsburghu Penguins Kris Letang. Informáciu priniesol web nhl.com.

Quick zaznamenal štyri víťazstvá v štyroch zápasoch s priemerom jedného inkasovaného gólu na zápas a s úspešnosťou zásahov 96,8 percenta. Kings aj vďaka jeho výkonom natiahli víťaznú sériu na päť zápasov. Najviac zažiaril 29-ročný Američan v zápase proti Vancouveru Canucks, keď chytil všetkých 27 striel a zaznamenal 40. shutout v kariére. V počte zápasov s nulou vyrovnal americký rekord, ktorý držia John Vanbiesbrouck a Frank Brimsek.

Doan strelil päť gólov v troch zápasoch. Týždeň otvoril hetrikom proti Chicagu Blackhawks, ale jeho tím prehral 5:7. V ďalšom zápase dal pri víťazstve 4:2 nad Winnipegom Jets dva góly a stal sa najlepším strelcom v histórii klubu (381), keď prekonal Dalea Hawerchuka.

Letang bol najproduktívnejším obrancom v uplynulom týždni, keď v troch dueloch strelil dva góly a pridal štyri asistencie. Penguins aj vďaka nemu získali päť zo šiestich možných bodov. V prvom zápase proti Toronto Maple Leafs nebodoval, ale potom zaznamenali dve trojbodové vystúpenia proti Detroitu Red Wings a New Yorku Islanders.