Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Šport

Jaroš si pripísal asistenciu, no jeho Ottawa prehrala

Slovenský hokejový obranca v drese Ottawy Senators Christián Jaroš (vľavo). Foto: TASR/AP

V domácom drese zažiaril Taylor Hall, ktorý dal dva góly a pridal dve asistencie.

New York 22. decembra (TASR) - Slovenský hokejový obranca Christián Jaroš zaznamenal jednu asistenciu v nočnom zápase zámorskej NHL, no jeho Ottawa Senators prehrala na ľade New Jersey 2:5. Pre dvadsaťdvaročného beka to bol piaty bod v 25 dueloch prebiehajúcej sezóny (1+4). V domácom drese zažiaril Taylor Hall, ktorý dal dva góly a pridal dve asistencie.

Darilo sa aj Kyleovi Palmierimu, keď strelil gól a mal dve asistencie, Nico Hischier si vylepšil konto o presný zásah a prihrávku. Prvý útok "diablov" tak zaznamenal dokopy deväť bodov a najväčšou mierou sa zaslúžil o to, že New Jersey prerušilo trojzápasovú sériu prehier.

"Nikomu z nás sa už nechce prehrávať. Našej lajne sa dnes darilo, cítili sme sa dobre," povedal Hall. "Náš prvý útok hral dobre, no potrebujete dobrý výkon od celého tímu. Brankár Kinkaid zachytal výborne a aj v obrane sa nám darilo. Na výhre sa podieľal celý tím," uviedol tréner Devils John Hynes pre nhl.com.

Washington zvíťazil na domácom ľade nad Buffalom tesne 2:1 a Capitals sa posunuli na tretie miesto Východnej konferencie. O víťazný gól sa postaral sedem minút pred koncom duelu Tom Wilson, Braden Holtby zaznamenal 36 úspešných zákrokov.

Alexander Ovečkin neskóroval v druhom zápase v rade, ruský kanonier potrebuje jediný gól na to, aby vyrovnal rekord Mikea Gartnera a zaznamenal štrnásť aspoň 30-gólových sezón od začiatku kariéry v NHL. "Našli sme cestu k víťazstvu a to je to, čo vedia dobré tímy," uviedol tréner Capitals Todd Reirden.

Collin Delia sa prvýkrát v sezóne postavil do bránky a 35 úspešnými zákrokmi priviedol Chicago k tesnému triumfu nad Coloradom 2:1. Pre "jastrabov" to bol tretí triumf za sebou a posunuli sa na 12. miesto Západnej konferencie. "Je to dobrý pocit," povedal brankár, ktorého vedenie klubu povolalo len v pondelok do prvého tímu z farmy v Rockforde.

"Myslím si, že som mohol lepšie zvládnuť niekoľko dorážok a lepšie rozohrávať, ale niekedy to proste musíte 'ubojovať'," dodal. Góly Chicaga zaznamenali Alex DeBrincat a Arťom Anisimov, za domácich sa presadil J.T. Compher.

NEW JERSEY DEVILS - OTTAWA SENATORS 5:2 (2:0, 3:2, 0:0)

Góly: 3. Zacha (Boyle), 11. Palmieri (Hall, Hischier), 25. Hall (Palmieri), 26. Hall (Palmieri), 39. Hischier (Hall, Butcher) – 23. Duchene (Stone, Chabot), 32. Duchene (B. Ryan, JAROŠ). Brankári: Kinkaid - Anderson (41. McKenna), strely na bránku: 32:27, 14.614 divákov.

WASHINGTON CAPITALS - BUFFALO SABRES 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)

Góly: 23. Stephenson (Dowd), 53. Wilson (Kuznecov) – 50. Larsson (Thompson, Ristolainen). Brankári: Holtby - Hutton, strely na bránku: 24:37, 18.506 divákov.

COLORADO AVALANCHE - CHICAGO BLACKHAWKS 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)

Góly: 23. Compher (Kerfoot, Wilson) – 9. DeBrincat (Kahun, Murphy), 42. Anisimov (Kane). Brankári: Grubauer - Delia, strely na bránku: 36:28, 17.850 divákov.

Slovák v akcii:


Christián Jaroš (Ottawa) 14:19 0 1 1 +1 4 0