Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

NHL:Jurčo sa vrátil do zostavy Detroitu, Red Wings prehrali s Floridou

Tomáš Jurčo, archívne foto Foto: TASR/Pavel Neubauer

Slovák strávil na ľade vyše 13 minút a na konto si pripísal mínusku.

Detroit 30. novembra (TASR) - Slovenský hokejista Tomáš Jurčo sa po úspešnom pôsobení na farme vrátil do zostavy Detroitu. V nedeľňajšom dueli NHL proti Floride, v ktorom Red Wings prehrali 1:2 po predĺžení, nahradil Teemuho Pulkkinena.

Domáci viedli od 28. minúty zásluhou gólu nováčika Dylana Larkina, no Panthers dokázali v závere skóre otočiť. Necelých šesť minút pred koncom tretej časti vyrovnal Reilly Smith a v predĺžení rozhodol o triumfe hostí obranca Brian Campbell, pre ktorého to bol druhý presný zásah v sezóne. "Jonathan Huberdeau mu dal krásny pas v čase, keďže sa ďalší hráč rútil smerom do bránky," opísal pre nhl.com rozhodujúci moment stretnutia tréner Floridy Gerard Gallant.

Detroit má problém ustrážiť náskok, v tretej tretine pustil vedenie z rúk v piatich z uplynulých siedmich zápasov. "Každý je frustrovaný z prehry. Myslím si, že sa to začína diať čoraz častejšie. Musíme vedieť v závere ubrániť náskok," hneval sa Larkin. Oporou floridského tímu bol aj skúsený brankár Roberto Luongo, ktorý zneškodnil 28 súperových striel.

Jurča po návrate z Grand Rapids zaradil tréner "červených krídel" Jeff Blashill do elitného útoku k Bradovi Richardsovi a Pavlovi Dacjukovi. Na ľade strávil vyše 13 minút, dostal dvojminútový trest za podrazenie a na konto si pripísal mínusku. Do zostavy Detroitu sa vrátil aj český obranca Jakub Kindl, oboch hráčov kouč pochválil. "Myslím si, že obaja hrali dobre," povedal Blashill pre Detroit Free Press. "Jurčo mal pritom ťažkú situáciu, pretože v zápase boli fázy, keď sme časti hrali oslabenia. Takže nedostal toľko priestoru na ľade a nemohol sa dostať do správneho rytmu. Dúfajme, že sa do neho bude môť dostať v ďalšom stretnutí."

Bodovo sa nepresadil ani jeho krajan Tomáš Tatar. Jurčo odohral počas kondičného pobytu v nižšej zámorskej súťaži AHL štyri zápasy, v ktorých v drese Grand Rapid Griffins nazbieral deväť bodov za päť gólov a štyri asistencie.



výsledok:
DETROIT RED WINGS - FLORIDA PANTHERS 1:2 pp (0:0, 1:0, 0:1 - 0:1)
Góly:
28. Larkin - 55. Smith (Ekblad), 62. Campbell (Huberdeau, Jokinen). Brankári: Mrázek - Luongo, strely na bránku: 29:32, 20.027 divákov

Slováci v akcii:
Tomáš Tatar (Detroit) 12:31 0 0 0 0 0 2
Tomáš Jurčo (Detroit) 13:14 0 0 0 -1 1 2
/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, (+/-), strely na bránku, trestné minúty. brankári: minutáž, počet inkasovaných gólov/počet striel, percentuálna úspešnosť zásahov/