Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

NHL: Jurčov návrat sa o niekoľko týždňov odkladá

Hokejista Detroitu Red Wings Slovák Tomáš Jurčo (vpravo) a hráč Dallasu Stars Alex Goligoski v súboji v zápase zámorskej hokejovej NHL Dallas Stars - Detroit Red Wings v Dallase 21. februára 2015. FOTO TASR /AP Foto: TASR AP

Slovenský hokejový útočník Tomáš Jurčo sa zotavuje po letnej operácii chrbta a debut v tejto sezóne mal pôvodne absolvovať v polovici novembra.

Detroit 12. novembra (TASR) - Slovenský hokejový útočník Tomáš Jurčo sa do zostavy tímu NHL Detroit Red Wings vráti najskôr o niekoľko týždňov. V piatok to pre detroitské médiá povedal tréner "červených krídel" Jeff Blashill.

Jurčo sa zotavuje po letnej operácii chrbta a debut v tejto sezóne mal pôvodne absolvovať v polovici novembra. V piatok trénoval vo formácii s krajanom Tomášom Tatarom a s Anthonym Manthom, ktorého klub povolal z farmy v AHL. Jurčo však len zaujal miesto za dánskeho centra Fransa Nielsena, ktorý dostal voľno. "Ešte pociťuje bolesti. Od návratu ho delí niekoľko týždňov," povedal Blashill pre freep.com na adresu 23-ročného Slováka.

Jurčo odohral doteraz v NHL 143 zápasov v základnej časti, v ktorých má bilanciu 15 gólov a 24 asistencií.