Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Šport

NHL: Liga a hráči po dvoch týždňoch opäť zasadnú za rokovací stôl

Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo

Predstavitelia hráčskych odborov v uplynulých hodinách študovali takmer tristostranový návrh novej kolektívnej zmluvy, ktorý im predložilo vedenie súťaže vo štvrtok.

New York 31. decembra (TASR) - Zástupcovia zámorskej hokejovej NHL a hráčskej asociácie NHLPA po vyše dvoch týždňoch opäť zasadnú za rokovací stôl.

Strany sa dohodli na obnovení rokovaní, ktoré by mali pokračovať v pondelok schôdzkou v New Yorku. Informovala o tom agentúra AP.

Predstavitelia hráčskych odborov v uplynulých hodinách študovali takmer tristostranový návrh novej kolektívnej zmluvy, ktorý im predložilo vedenie súťaže vo štvrtok. Členovia NHLPA medzi sebou už cez víkend prediskutovali najnovšiu ligovú ponuku a takisto si s druhou stranou telefonicky vysvetľovali niektoré body návrhu.

Schôdzka bude prvou od 13. decembra, keď sa tábory stretli za účasti federálnych mediátorov. Podpis pod novou kolektívnou zmluvou je potrebný k ukončeniu hernej výluky, ktorá trvá presne 107 dní. Vedenie NHL už dávnejšie zrušilo všetky stretnutia pôvodného programu základnej časti do 14. januára vrátane novoročného duelu Winter Classic i Zápasu hviezd. Komisár profiligy Gary Bettman by rád uzavrel novú zmluvu do 11. januára, v tom prípade by 48-zápasová základná časť odštartovala 19. januára.