Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

V NHL zavedú striktnejšie covidové protokoly

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Nové pravidlá liga zavedie s okamžitou platnosťou a potrvajú minimálne do 7. januára.

New York 16. decembra (TASR) - Nárast koronavírusových prípadov prinútil vedenie zámorskej hokejovej NHL, aby sprísnila protipandemické opatrenia. Podľa TSN liga zavedie striktnejšie covidové protokoly, ktorých cieľom je zamedziť šírenie nákazy. Hráčov čaká pravidelné denné testovanie či povinnosť nosiť rúška a dodržiavať odstup v klubových priestoroch.

Obmedzenia sa budú týkať aj zápasov na klziskách súperov, počas ktorých hokejisti nebudú môcť v hociktorom čase opustiť tímový hotel. Nové pravidlá liga zavedie s okamžitou platnosťou a potrvajú minimálne do 7. januára. Predchádzali im intenzívne rozhovory medzi predstaviteľmi NHL a hráčskej asociácie NHLPA. Podľa portálu Sportsnet sa už v NHL začal šíriť variant omikron a liga hráčom odporučila, aby sa dali zaočkovať posilňovacou dávkou, ak môžu.

V tejto sezóne už museli pre koronavírusovú nákazu odložiť zápasy štyrom tímom - Ottawe, New Yorku Islanders, Caroline a Calgary. Na covidovú listinu bolo zaradených vyše 140 hráčov. Najvážnejšia situácia je momentálne v tíme Flames, v stredu kanadský klub oznámil, že má na covidovej listine už 17 členov organizácie, ktorí budú minimálne 10 dní v izolácii. Medzi nimi sú aj tréner Darryl Sutter, jeho asistent Kirk Muller, hviezdny útočník Johnny Gaudreau či brankár Jacob Markström.