Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Majitelia klubov NHL stále nechcú pustiť hráčov na ZOH 2018

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Profiligisti štartovali na uplynulých piatich ZOH, reálne však hrozí, že v Pjongčangu budú chýbať.

Los Angeles 29. januára (TASR) - Vrcholní predstavitelia NHL sa naďalej stavajú proti účasti hráčov zo zámorskej profiligy na ZOH 2018 v Pjongčangu. Zástupca komisára Bill Daly potvrdil, že Rada guvernérov nechce počas olympiády prerušiť súťaž a pustiť hokejistov reprezentovať svoje krajiny do Kórejskej republiky.

Podľa Dalyho by stanovisko majiteľov klubov mohlo zmeniť iba niečo dramatické, ale netuší, čo by to mohlo byť. Vedenie NHL a Medzinárodného olympijského výboru (MOV) nemajú dedlajn, do ktorého musia rozhodnúť o štarte hráčov pod piatimi kruhmi. Už teraz je však isté, že finálny verdikt padne neskôr, ako to bolo pri minulých olympiádach.

Profiligisti štartovali na uplynulých piatich ZOH, reálne však hrozí, že v Pjongčangu budú chýbať. Hokejové hviezdy, ktoré sa zhromaždili v Los Angeles pred víkendovou exhibíciou NHL, naďalej veria, že sa budú môcť na ZOH 2018 zúčastniť. Majitelia klubov trvajú na svojom, argumentujú nabitým harmonogramom súťaže a zároveň obrovskými finančnými nákladmi na cestu a poistenie.