Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Šport

Slovenský obranca Gernát podpísal nováčikovský kontrakt s Edmontonom

Martin Gernát Foto: 3.cdn.nhle.com/

Martina Gernáta draftoval Edmonton v roku 2011 v 5. kole z celkovo 122. pozície. V mládežníckych kategóriách hrával na Slovensku za Košice i Prešov.

Edmonton 20. apríla (TASR) - Slovenský obranca Martin Gernát podpísal trojročný nováčikovský kontrakt s tímom NHL Edmonton Oilers.

Účastník svetových šampionátov do 18 i 20 rokov momentálne už druhú sezónu pôsobí v juniorskej zámorskej súťaži WHL v drese Edmonton Oil Kings.

"Skvelý pocit," cituje slová Gernáta oficiálna stránka Edmontonu. "Je to pre mňa obrovský krok v hokejovej kariére. Snom každého chlapca je stať sa súčasťou NHL, teraz som tam a budem sa snažiť hrať najlepšiu ligu. V piatok mi zavolal agent pred zápasom a trochu som sa o tom rozprával s mamou i otcom. Bolo pekné podeliť sa s touto správou s ľudmi, ktorí pre mňa toľko urobili."

Gernáta draftoval Edmonton v roku 2011 v 5. kole z celkovo 122. pozície. V mládežníckych kategóriách hrával na Slovensku za Košice i Prešov. Väčšiu časť tejto sezóny vynechal po operácii ramena, zranenie utrpel na vlaňajších juniorských MS. Napriek tomu si od januárového návratu na ľad v 23 dueloch pripísal na konto v drese Edmonton Oil Kings 13 bodov (3+10). V play off navyše zatiaľ pridal v 11 zápasoch už 12 bodov (4+8).