Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

NHL: Minnesota prepustila trénera Yea, divochov povedie Torchetti

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Päťdesiatpäťročný Torchetti trénoval Iowu v AHL od novembra 2014, má však už aj skúsenosti z NHL.

St. Paul 14. februára (TASR) - Vedenie zámorského hokejového klubu Minnesota Wild sa po sérii zlých výsledkov v NHL rozlúčilo s trénerom Mikeom Yeom. "Divochov" dočasne povedie John Torchetti, ktorý dosiaľ trénoval farmársky tím Minnesoty Iowa Wild v AHL.

Minnesota prehrala osem zápasov za sebou a 13 z uplynulých 14-tich a klesla na šiesta miesto Centrálnej divízie. Konečné rozhodnutie spravilo vedenie Wild po sobotňajšej prehre 2:4 s Bostonom Bruins. Pozícia Yea bola ohrozená, aj keď generálny manažér Chuck Fletcher minulý víkend vyhlásil, že je všetko v poriadku. "Som realista a vedel som, že keď budeme stále prehrávať, tak k tomuto rozhodnutiu príde. Je dôležité, aby zmena pomohla, ale keď to nejde, tak treba niečo spraviť," povedal Yeo pre nhl.com.

Päťdesiatpäťročný Torchetti trénoval Iowu v AHL od novembra 2014, má však už aj skúsenosti z NHL. V minulosti dočasne viedol Floridu Panthers (2003-04, 27 zápasov) a Los Angeles Kings (2005-06, 12 zápasov) a bol aj asistentom v tímoch Atlanta Thrashers, Chicago Blackhawks a Tampa Bay Lightning. V sezóne 2013/2014 si vyskúšal aj ruskú KHL, keď trénoval CSKA Moskva.