Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

NHL: Montreal s Tatarom nestačil na San Jose, Jones so 40 zákrokmi

Brankár San Jose Sharks Martin Jones. Foto: TASR/AP

Sharks ukončili sériu prehier, ktorá trvala štyri stretnutia.

New York 3. decembra (TASR) - Hokejisti Montrealu Canadiens prehrali v noci na pondelok v zámorskej NHL so San Jose Sharks 1:3. Slovenský útočník Tomáš Tatar odohral za domáci tím 14:51 min, na Martina Jonesa v bránke "žralokov" vyslal jednu strelu. Práve Jones bol jednou z hlavných postáv duelu, keď pomohol k výhre hostí 40 úspešnými zákrokmi.

"Odviedli sme skvelú prácu v tom, že sme neumožnili súperovi dostať sa do veľkých šancí a prečíslení. V tom sme zvykli mávať problémy," povedal pre zámorské médiá Jones, ktorému sa proti "Habs" darí. V doterajších ôsmich dueloch proti Montrealu doviedol svoj tím k siedmemu triumfu. Sharks ukončili sériu prehier, ktorá trvala štyri stretnutia. "Prebrali" sa po nedeľnom pohovore s generálnym manažérom Dougom Wilsonom. "Tón stretnutia bol - dokážeme to vyriešiť, máme mužstvo, ktoré vie vyhrávať zápasy v tejto súťaži. Bude však k tomu potrebné, aby všetci hráči zabrali. Myslím si, že sme týmto zápasom vykročili správnym smerom," povedal center Sharks Logan Couture. Brent Burns a Joe Pavelski sa na víťazstve podieľali zhodne gólom a asistenciou.

Parádne zvraty predviedli Anaheim a Winnipeg. Ducks prehrávali vo Washingtone v 34. minúte už 1:5, ale nezložili zbrane a piatimi gólmi otočili skóre. Dvoma gólmi a asistenciou prispel k výhre 6:5 Švéd Pontus Aberg, kapitán "káčerov" Ryan Getzlaf pomohol k obratu takisto tromi bodmi (1+2). O víťazstvo hostí sa zaslúžil aj brankár Ryan Miller. Ten ešte v prvej tretine po treťom inkasovanom góle nahradil medzi žŕdkami Johna Gibsona, z 21 striel potom inkasoval len dvakrát a napokon slávil 374. výhru v profiligovej kariére. V počte víťazstiev sa v historickom poradí amerických brankárov vyrovnal lídrovi Johnovi Vanbiesbrouckovi. Anaheim sa stal prvým tímom v dejinách súťaže, ktorý zdolal úradujúceho šampióna po tom, čo zmazal štvorgólové manko. "Bol to divoký zápas. Za to, že som sa stal americkým rekordérom, vďačím mojim spoluhráčom. Aj dnes to bol tímový výkon," poznamenal Miller. Capitals prišli o šnúru víťazstiev, ktorá sa zastavila na čísle sedem. "Pri náskoku 5:1 sme to mali vzadu lepšie zavrieť. Nemali sme dovoliť súperovi, aby sa vrátil späť do hry. Anaheim má dobrý tím, plný šikovných hráčov, vedia využiť, keď strácate puky a necháte im priestor v presilovkách," povzdychol si autor prvého gólu "Caps" Nicklas Bäckström.

Winnipeg triumfoval v newyorskej Madison Square Garden 4:3 po nájazdoch, hoci ešte po dvoch tretinách prehrával s domácimi NY Rangers 0:3. K obratu zavelil Mark Scheifele, ďalšie zásahy pridali Jack Roslovic a Bryan Little. V tretej sérii rozstrelu rozhodol o triumfe Jets Scheifele. "Vedeli sme, že máme na to, aby sme strelili tri góly v jednej tretine," poznamenal Scheifele. Jeho spoluhráč Blake Wheeler zaznamenal asistenciu a ako prvý rodák z USA dosiahol v NHL 30 asistencií v prvých 26 zápasoch v sezóne.

O ďalší americký rekord sa postaral brankár Los Angeles Jonathan Quick. Ten v domácom dueli s Carolinou (2:0) zlikvidoval všetkých 34 striel hostí a vychytal jubilejný 50. shutout v kariére. K tejto méte sa dostal ako prvý americký brankár v profiligovej histórii.

Detroit doma nestačil na Colorado, ktorému podľahol 0:2. Brankár Red Wings Jonathan Bernier potrápil svojich bývalých spoluhráčov z Colorada, keď inkasoval len raz, ale hlavnou hviezdou bol jeho náprotivok Semjon Varlamov. Rus pochytal všetkých 24 súperových striel a zaknihoval si 24. čisté konto v NHL, prvé v sezóne. "Lavína" sa mohla opäť spoľahnúť na svoj ničivý prvý útok, Nathan MacKinnon a Gabriel Landeskog zaznamenali zhodne gól a asistenciu, najproduktívnejší hráč ligy Mikko Rantanen si pripísal dve asistencie. Hráči Avalanche potvrdili výbornú formu, bodovali v 11. zápase v rade (9 víťazstiev, dve prehry po predĺžení).

NHL - sumáre:



WASHINGTON CAPITALS - ANAHEIM DUCKS 5:6 (3:1, 2:2, 0:3)

Góly: 1. Bäckström (Ovečkin, Carlson), 7. Stephenson (Dowd, Jaškin), 14. T. Wilson (Carlson, Kuznecov), 25. Kuznecov (Connolly), 34. Dowd (Stephenson, Jaškin) – 10. Getzlaf (Rakell, Aberg), 35. Cogliano (Larsson, Getzlaf), 36. Rakell (Henrique), 48. Aberg (H. Lindholm, Kaše), 50. H. Lindholm (Kesler, Kaše), 55. Aberg (Getzlaf, Sherwood). Brankári: Holtby - Gibson (14. Miller), strely na bránku: 32:25, 18.506 divákov.

NEW YORK RANGERS - WINNIPEG JETS 3:4 pp a sn (1:0, 2:0, 0:3 - 0:0, 0:1)

Góly: 18. Fast (Zibanejad, Staal), 33. Staal (R. Strome, Andersson), 39. Kreider (Zibanejad, Pionk) – 43. Scheifele (Wheeler, Morrissey), 45. Roslovic (Perreault, Trouba), 58. Little (Ehlers, Trouba), rozh. nájazd Scheifele. Brankári: Lundqvist - Hellebuyck, strely na bránku: 19:42, 17.464 divákov.

CHICAGO BLACKHAWKS - CALGARY FLAMES 2:3 (1:1, 1:2, 0:0)

Góly: 12. Toews, 36. D. Strome (DeBrincat, Crawford) – 11. Monahan (E. Lindholm, Gaudreau), 28. E. Lindholm (Gaudreau, Monahan), 29. Ryan (Hanifin, Neal). Brankári: Crawford - Smith, strely na bránku: 24:41, 21.074 divákov.

MONTREAL CANADIENS - SAN JOSE SHARKS 1:3 (0:2, 1:1, 0:0)

Góly: 33. Petry (Drouin, Shaw) – 3. Braun, 11. Burns (Pavelski, E. Karlsson), 36. Pavelski (Burns, Couture). Brankári: Price - Jones, strely na bránku: 41:29, 20.301 divákov.

DETROIT RED WINGS - COLORADO AVALANCHE 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)

Góly: 25. MacKinnon (Rantanen, Landeskog), 60. Landeskog (MacKinnon). Brankári: Bernier - Varlamov, strely na bránku: 24:29, 18.248 divákov.

LOS ANGELES KINGS - CAROLINA HURRICANES 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)

Góly: 58. Martinez (Muzzin, Brown), 60. Clifford (Carter). Brankári: Quick - Mrázek, strely na bránku: 35:34, 17.546 divákov.

Slovák v akcii:

Tomáš Tatar (Montreal) 14:51 0 0 0 0 1 0

/minutáž, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/