Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Šport

Vedenie NHL predstavilo kandidátov na cenu pre komunitného hrdinu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Tzv. Willie O'Ree Community Hero Award sa v najprestížnejšej súťaži udeľuje od roku 2018 za pozitívny vplyv na komunitu, kultúru či spoločnosť.

New York 18. júla (TASR) - Dampy Brar, Alexandria Briggs-Blakeová a John Haferman sú v nominácii vedenia NHL na ocenenie pre komunitného hrdinu. Tzv. Willie O'Ree Community Hero Award sa v najprestížnejšej súťaži udeľuje od roku 2018 za pozitívny vplyv na komunitu, kultúru či spoločnosť.

Dampy Brar hral profesionálne hokej v súťažiach IHL a WCHL, po kariére sa venuje trénovaniu detí. Spoločne s Lalim Toorom založil program APNA Hockey, ktorý poskytuje podporu juhoázijským hráčom i ďalším etnikám, spája komunitu a robí osvetu medzi hráčmi a rodičmi.

Alexandria Briggs-Blakeová viedla svoju komunitu v snahe obnoviť ľadovú plochu v Marylande. Tento domov prevažne afroamerických hokejistov zničil požiar v roku 2017. Napokon sa našli financie na rekonštrukciu a Tucker Ice Rink by mal byť kompletne dokončený v roku 2021.

John Haferman je spoluzakladateľ hokejového programu v Columbuse, ktorý rozvíja rôzne zručnosti u detí z rôznych, najmä menej rozvinutých častiach mesta. S programom je spätých už viac než 30-tisíc detí, z ktorých mnohé by inak nemali možnosť vidieť a zažiť hokej. V rámci programu zároveň rozvíjajú aj základné životné hodnoty.