Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

NHL: Nashville zdolal Anaheim 2:1 a rovnakým pomerom vedie v sérii

Na snímke hráči Nashvillu Predators, ilustračné foto. Foto: TASR/AP

O osude stretnutia rozhodol Roman Josi, ktorý prekonal brankára Ducks Johna Gibsona 2 minúty a 43 sekúnd pred koncom riadneho hracieho času.

Nashville 17. mája (TASR) - Nashville uspel v noci na stredu v domácom treťom zápase finále play off Západnej konferencie hokejovej NHL nad Anaheimom 2:1. Predators vedú rovnakým pomerom aj v sérii hranej na štyri víťazstvá. O osude stretnutia rozhodol v presilovke Roman Josi, ktorý prekonal brankára Ducks Johna Gibsona 2 minúty a 43 sekúnd pred koncom riadneho hracieho času.

"Predátori" vyhrali v bojoch o Stanleyho pohár na vlastnom ľade šiesty zápas za sebou, celkovo v súčte s minulou sezónou vyhrali doma 10 duelov play off. Predtým naposledy sa v NHL podaril takýto kúsok hokejistom Detroitu Red Wings v sezóne 1997/1998.

Nashville bol počas celého zápasu aktívnejší a brankára Johna Gibsona zasypal 40 strelami. Skóre však otvorili hostia zásluhou Coreyho Perryho, ktorý v 36. minúte z nulového uhla prekonal Pekku Rinneho. Bol to jeho tretí zásah v tohtoročnom play off a 35. v kariére, čím na druhom mieste v klubovej histórii vyrovnal fínsku legendu Teemu Selänneho. Predators v tretej časti svoj tlak ešte zvýšili a v 44. minúte prvýkrát prekonali výborne chytajúceho Gibsona. Po dobrej práci v útočnom pásme sa k dorážke dostal švédsky kanonier Filip Forsberg a strelil svoj tretí gól v sérii.

Preds pokračovali v tlaku a krátko po vyrovnaní strelili ďalšie dva góly v priebehu ôsmich sekúnd. Zásahy Coltona Sissonsa v čase 6:25 a Ryana Johansena (6:33) však rozhodcovia neuznali pre kontakt útočníka s brankárom Gibsonom a nahnevaní fanúšikovia začali na ľad hádzať uteráky. O osude duelu napokon rozhodol faul Chrisa Wagnera, ktorý necelé štyri minúty pred záverečnou sirénou v útočnom pásme zasiahol hokejkou do tváre Ryana Ellisa. Nashville v ponúknutej presilovke dosiahol víťazný gól, strela Mattiasa Ekholma sa odrazila od cloniaceho Viktora Arvidssona rovno na hokejkou Josiho a švajčiarsky obranca strelou bez prípravy rozjasal viac ako 17-tisíc divákovej vo vypredanej Bridgestone Arene. Nashville využil v tejto sérii vôbec prvú početnú výhodu.

Hymnu pred duelom zaspieval populárny country spevák Keith Urban a v hľadisku v drese Nashvillu bola aj jeho manželka, hviezdna herečka Nicole Kidmanová. Štvrtý zápas série sa odohrá v noci na piatok od 2.00 h SELČ opäť v Nashville.

Tretí zápas finále Západnej konferencie

NASHVILLE PREDATORS - ANAHEIM DUCKS 2:1 (0:0, 0:1, 2:0)
Góly: 44. Forsberg (Ellis), 58. Josi (Arvidsson, Ekholm) - 36. Perry (Rakell, Vatanen). Brankári: Rinne - Gibson, strely na bránku: 40:20, 17.338 divákov.
/stav série: 2:1/