Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 25. máj 2024Meniny má Urban
< sekcia Šport

Nová sezóna NHL by sa mohla odohrať v štyroch bublinách

Na veľkoplošnej obrazovke fotografia brankára Jaroslava Haláka z Bostonu Bruins v treťom zápase štvrťfinále Východnej konferencie zámorskej hokejovej NHL proti Caroline Hurricanes 15. augusta 2020 v Toronte. Foto: TASR/AP

Nový ročník profiligy by sa mal začať 1. decembra, predbežne 17. novembra by mali odštartovať predsezónne kempy klubov.

New York 26. augusta (TASR) - Nová sezóna v zámorskej hokejovej NHL by sa mohla odohrať v štyroch "bublinových" mestách. Vedenie profiligy zvažuje tento variant v prípade, že by sa nezlepšila situácia v súvislosti s pandémiou koronavírusu. Na sociálnej sieti Twitter o tom informoval zámorský novinár John Shannon.

Pre pandémiu sa sezóna 2019/2020 dohráva v dvoch mestách - v Toronte a Edmontone - bez divákov. V Edmontone sa uskutoční finále oboch konferencií i rozhodujúce zápasy o Stanleyho pohár. "Počul som, že NHL a asociácia hráčov NHLPA už viedli predbežné rokovania o budúcej sezóne. Jedným z návrhov je vytvoriť štyri bubliny, 31 tímov bude striedavo hrať v týchto mestách. V súčasnosti nič nenasvedčuje tomu, že všetky tieto mestá budú v Kanade. Ale táto možnosť má zmysel," napísal Shannon.

Nový ročník profiligy by sa mal začať 1. decembra, predbežne 17. novembra by mali odštartovať predsezónne kempy klubov.