Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

VIDEO: NHL: Halákovi sa nedarilo, jeho NY Islanders prehral na nulu

Na snímke vľavo slovenský brankár Islanders Jaroslav Halák. Foto: TASR/AP

Slovenský brankár inkasoval štyri góly z 31 striel.

New York 15. novembra (TASR) - Hokejisti New Yorku Islanders podľahli v jedinom zápase NHL v noci na utorok doma Tampe Bay Lightning 0:4 a pripísali si už tretiu prehru za sebou. Slovenský brankár Jaroslav Halák inkasoval štyri góly z 31 striel. Jeho náprotivok Andrej Vasilevskij kryl všetkých 34 súperových pokusov a vychytal tretie čisté konto v profiligovej kariére.

Tampa odskočila súperovi dvoma gólmi v závere prvej tretiny a po dvoch viedla už štvorgólovým rozdielom. Domáci síce v tretej časti prestrieľali súpera 20:4, recept na prekonanie Vasilevského ale nenašli. "V tretej tretine sme sa trochu stiahli a nechali sme vyniknúť Vasilevského, aby si viacerými skvelými zákrokmi pripísal shutout. Ale prvé dve tretiny boli z našej strany veľmi dobré," povedal pre zámorské médiá kanonier "bleskov" Steven Stamkos, ktorý si bodové konto obohatil o dve asistencie.

Halák nastúpil šiestykrát za sebou, mal 27 úspešných zákrokov a pripísal si tretiu prehru v sérii. Tentoraz ho zatienil jeho ruský náprotivok. "Máme dva body a to je to najpodstatnejšie. Čisté konto je iba niečo navyše," poznamenal 22-ročný Vasilevskij. Islanders vôbec prvýkrát v sezóne vyšli strelecky naprázdno. Kouč domácich Jack Capuano to zobral na seba: "Je to na mne. Mojou úlohou je nájsť vhodné kombinácie, aby sme zlepšili ofenzívu. V minulosti sme boli vpredu nebezpečnejší, teraz sa k tomu potrebujeme vrátiť."

Islanders prehrali s Tampou už tretí duel v priebehu štrnástich dní s celkovým skóre 2:14. Z uplynulých siedmich zápasov vyhrali "ostrovania" jediný. "Sme v situácii, do ktorej sme sa nechceli dostať. Ale musíme zostať pozitívni a zlepšovať sa," zhodnotil negatívnu sériu kapitán tímu John Tavares. Domácim nepomohol ani návrat obrancu Travisa Hamonica po zranení ruky, naopak zo zostavy vypadol pre zlomeninu čeľuste Dennis Seidenberg.



NHL - sumár:

NEW YORK ISLANDERS - TAMPA BAY LIGHTNING Bay 0:4 (0:2, 0:2, 0:0)

Góly: 19. Brown (Paquette, Coburn), 20. Callahan (Šustr, Hedman), 35. Kučerov (Stamkos), 38. Namestnikov (Stamkos, Kučerov). Brankári: HALÁK - Vasilevskij, strely na bránku: 34:31, 12.498 divákov.

Slovák v akcii:

Jaroslav Halák (NY Islanders) 59:56 27/31 87,1
/legenda: počet odchytaných minút, počet úspešných zákrokov/striel, percentuálna úspešnosť zásahov/