Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

NHL: O Haláka sa zaujímajú tieto tri kluby

Jaroslav Halák sa pripravuje na zápas s Edmontonom. Foto: TASR/AP

Nielen o Haláka je zo Slovákov záujem, zmeniť dres by mohol aj Marián Gáborík z Los Angeles Kings.

New York 1. marca (TASR) - O služby slovenského hokejového brankára Jaroslava Haláka je krátko pred uzavretím prestupového obdobia v zámorskej NHL značný záujem. Podľa špekulácií tamojších médií sa o 31-ročného Slováka zaujímajú Edmonton, Calgary a Boston.

Halák aktuálne pôsobí v nižšej zámorskej súťaži AHL v tíme Bridgeport Sound Tigers. Na farme New Yorku Islanders, kam ho vedenie tímu NHL poslalo začiatkom januára, sa mu darí. Odchytal tam 18 duelov a zapísal si 14 výhier. Na zápas inkasoval menej ako dva góly (1,91) a má vyše 93-percenentú úspešnosť zásahov. Len nedávno sa jeho víťazná séria zastavila na čísle dvanásť po prehre na ľade Providence Bruins 1:2. Bridgeport aj zásluhou jeho výborných výkonov okupuje v tabuľke Východnej konferencie popredné priečky, aktuálne figuruje na štvrtom mieste.

Nielen o Haláka je zo Slovákov záujem, zmeniť dres by mohol aj Marián Gáborík z Los Angeles Kings. Ten v tejto sezóne získal len 15 bodov a trejd by mu vraj mohol prospieť. Kings by sa navyše uvoľnil priestor pod platovým stropom. Tridsaťpäťročný víťaz Stanleyho pohára, ktorý v profilige obliekal aj dresy Minnesoty, NY Rangers a Columbusu, má totiž kontrakt do roku 2021 so stropovou záťažou 4,85 miliónov USD.