Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

NHL: Ottawa rozdrvila Pittsburgh a v konferenčnom finále je na koni

Radosť hráčov Ottawy. Foto: TASR/AP

Štvrtý duel sa odohrá v noci z piatka na sobotu od 2.00 h SELČ opäť na kanadskom ľade.

Ottawa 18. mája (TASR) - Hokejisti Ottawy zdolali v noci na štvrtok v treťom stretnutí finále play off Východnej konferencie NHL na domácom ľade Pittsburgh 5:1 a v sérii sa ujali vedenia 2:1 na zápasy.

"Senátori" rozhodli o svojom triumfe už v úvodnej tretine, ktorú vyhrali vysoko 4:0 a vyhnali z bránky Marca-Andreho Fleuryho. Ten po štvrtom góle Zacka Smitha na konci 13. minúty prepustil miesto medzi žrďami Mattovi Murraymu. Fleury nenadviazal na predchádzajúce výkony, keď v uplynulých troch stretnutiach dvakrát dosiahol shutout. Jeho náprotivok Craig Anderson zlikvidoval 25 z 26 streleckých pokusov obhajcu Stanleyho pohára. Bola to jeho 20. výhra v play off v kariére a už len jedna ho delí od vyrovnania klubového rekordu Patricka Lalimea.

Štvrtý duel série je na programe v noci na sobotu o 2.00 h SELČ v Ottawe.

Tretí zápas finále Východnej konferencie

OTTAWA SENATORS - PITTSBURGH PENGUINS 5:1 (4:0, 1:0, 0:1)
Góly: 1. Hoffman (Turris, Burrows), 11. Methot (Ryan, Brassard), 13. Brassard (MacArthur, Ryan), 13. Smith (Methot, Karlsson), 39. Turris (Hoffman, Claesson) - 47. Crosby (Kessel, Streit). Brankári: Anderson - Fleury (13. Murray), strely na bránku: 29:26, 18.615 divákov.