Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

NHL: Ottawa s Jarošom uspela v Anaheime, zastavila sériu prehier

Brankár Colorado Avalanche Semjon Varlamov, vľavo, z Ruska, bráni útočníkovi Calgary Flames Matthewovi Tkachukovi streliť gól. Foto: TASR/AP

Nashville uspel v Chicagu 4:3 po predĺžení a slávil tretí triumf za sebou. Víťazstvo Predators zariadil v 60. sekunde extračasu svojím druhým gólom v zápase švédsky útočník Filip Forsberg.

New York 10. januára (TASR) - Hokejisti Ottawy v zostave so slovenským obrancom Christiánom Jarošom zvíťazili v noci na štvrtok v zámorskej NHL na ľade Anaheimu 2:1 po predĺžení. Senators tak presekli šnúru prehier, ktorá sa zastavila na čísle osem. O ich výhre rozhodol v 62. minúte Colin White.

Naopak, hráči Anaheimu svoju čiernu sériu nezastavili, prehrali už deviaty duel za sebou a vytvoril tak negatívny klubový rekord. Naposledy dosiahli osem prehier v sérii v roku 1996. Dvadsaťdvaročný Jaroš strávil na ľade necelých 18 minút a do štatistík si pripísal iba jednu strelu na bránku, jeden "hit" a dve zblokované strely.

"Chalani hrali predo mnou veľmi dobre, oni si vytvorili nejaké šance, ale väčšinou to boli strely z väčších vzdialeností. Nepúšťali sme ich ani do veľa brejkových situácií," povedal pre zámorské médiá brankár Ottawy Andres Nilsson, ktorý mal 32 úspešných zákrokov.

Ottawe chýbal druhý najproduktívnejší hráč Matt Duchene (42 bodov), ktorý zostal so svojou manželkou pri pôrode ich prvého dieťaťa. Chlapca pomenovali Beau David Newell Duchene.

Nashville uspel v Chicagu 4:3 po predĺžení a slávil tretí triumf za sebou. Víťazstvo Predators zariadil v 60. sekunde extračasu svojím druhým gólom v zápase švédsky útočník Filip Forsberg. Ten sa vrátil do zostavy "predátorov" len v pondelok po tom, čo pre zranenie ruky vynechal 17 zápasov. Dvadsaťštyriročný krídelník nazbieral v 28 dueloch prebiehajúcej sezóny 16 gólov a osem asistencií. "Nemyslím si, že sme hrali tak dobre ako v uplynulých dvoch zápasoch, no našli sme cestu k víťazstvu a to je podstatné," zdôraznil tréner Predators Peter Laviolette.

Hokejisti Calgary Flames zvíťazili na domácom ľade nad Coloradom Avalanche 5:3 a udržali si náskok na čele Západnej konferencie. Pre "plamene" to bola už tretia výhra v sérii. Obranca Mark Giordano sa pod ňu podpísal tromi asistenciami, domáce góly si rozdelili Mikael Backlund, Mark Jankowski, Elias Lindholm, Michael Frolík a Matthew Tkachuk. Johnny Gaudreau pridal dve asistencie a svoju bodovú sériu natiahol na šesť stretnutí. "Je náš kapitán, je to líder a myslím si, že je jeden z najlepších hráčov, akých som kedy stretol. Som veľmi šťastný, že mám šancu s ním hrať. Je neskutočný, najmä tento rok," povedal Frolík o Giordanovi.

Sumáre NHL:



CHICAGO BLACKHAWKS - NASHVILLE PREDATORS 3:4 pp (1:2, 1:1, 1:0 - 0:1)

Góly: 18. DeBrincat (Kane, Gustafsson), 40. Toews (Krüger, Dahlström), 58. Anisimov (Kane, Keith) – 7. Sissons (Fiala, Ekholm), 18. Arvidsson (Subban, Johansen), 37. Forsberg (Josi, Johansen), 61. Forsberg (Ekholm, Järnkrok). Brankári: Delia - Rinne, strely na bránku: 31:37, 21.255 divákov.

CALGARY FLAMES - COLORADO AVALANCHE 5:3 (2:2, 1:0, 2:1)

Góly: 6. Backlund (Neal, Gaudreau), 11. Jankowski (Bennett, Giordano), 33. Lindholm (Giordano, Gaudreau), 50. Frolík (Giordano, Brodie), 60. Tkachuk (Brodie, Ryan) – 17. MacKinnon (Landeskog, Rantanen), 20. Johnson (Calvert, Jost), 60. Rantanen (Landeskog). Brankári: Rittich - Varlamov, strely na bránku: 16:35, 18.220 divákov.

ANAHEIM DUCKS - OTTAWA SENATORS 1:2 pp (1:0, 0:0, 0:1 - 0:1)

Góly: 9. Silfverberg (Montour, Cogliano) – 50. Ryan (DeMelo, Tierney, 62. White (Stone). Brankári: Gibson - Nilsson, strely na bránku: 33:30, 17.174 divákov.

Slovák v akcii:

Christián Jaroš (Ottawa) 17:49 0 0 0 0 1 0

/minutáž, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/