Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Ovečkin prispel dvoma gólmi k triumfu Washingtonu nad Winnipegom 3:0

Alex Ovečkin (8) z Washington Capitals oslavuje gól v tretej tretine hokejového zápasu NHL proti Winnipeg Jets 24. marca 2024 vo Washingtone. Foto: TASR/AP

Ovečkin skóroval v piatom stretnutí za sebou a v sezóne má na konte 26 presných zásahov.

New York 24. marca (TASR) - Hokejisti Washingtonu v zostave so slovenským obrancom Martinom Fehérvárym vyhrali v zámorskej NHL nad Winnipegom 3:0 a získali dôležité body v boji o play off. Dvoma gólmi k tomu prispel Alexander Ovečkin, jeho tím sa posunul o bod pred Detroit na posledné postupové miesto vo Východnej konferencii. Colorado otočilo duel s Pittsburghom z nepriaznivého stavu 0:4 na 5:4 po predĺžení, po tri body zaznamenali Jonathan Drouin a Nathan MacKinnon.

Ovečkin skóroval v piatom stretnutí za sebou a v sezóne má na konte 26 presných zásahov. Washington strelil všetky tri góly v tretej tretine, čisté konto s 27 úspešnými zákrokmi si v jeho drese pripísal brankár Charlie Lindgren. Fehérváry odohral 19:45 min s plusovým bodom, predviedol až deväť hitov a v tejto štatistike bol suverénne najlepší na ľade. Capitals vyhrali piate z uplynulých šiestich stretnutí, Winnipeg si pripísal tretiu prehru za sebou.

Pittsburgh ešte po 36 minútach viedol na ľade Colorada 4:0, ale napokon nezastavil víťaznú šnúru domácich, ktorá trvá už deväť zápasov. V predĺžení rozhodol Drouin, v dueli mal bilanciu 2+1. MacKinnon dal gól a dvakrát asistoval a natiahol svoju bodovú šnúru na 18 stretnutí. Celkovo má na konte 122 bodov (44+78) a k lídrovi bodovania súťaže Nikitovi Kučerovovi z Tampy sa priblížil na rozdiel jediného bodu. Za Pittsburgh sa štyrmi bodmi za gól a tri asistencie blysol Sidney Crosby a v sezóne nazbieral už 73 bodov (34+39). Stal sa tak deviatym hráčom histórie NHL, ktorý prekonal 70-bodovú hranicu aspoň v štrnástich sezónach.



NHL - výsledky:

Washington - Winnipeg 3:0, Colorado - Pittsburgh 5:4 pp