Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

VIDEO: NHL: Útočník Pánik pomohol Chicagu k triumfu nad Minnesotou

Na archívnej snímke slovenský hráč Chicaga Richard Pánik (vpravo) a hráč Blues Vladimir Tarasenko (vľavo) v súboji o puk v tradičnom zápase zámorskej NHL Winter Classic St. Louis Blues - Chicago Blackhawks v St. Louis 2. januára 2017. Foto: TASR/AP

Krajan Richarda Pánika a spoluhráč Marián Hossa vyšiel bodovo naprázdno.

New York 9. februára (TASR) - Slovenský hokejový útočník Richard Pánik prispel gólom a asistenciou k triumfu Chicaga Blackhawks v noci na štvrtok v zápase zámorskej NHL na ľade Minnesoty Wild 4:3 po predĺžení. Jeho krajan a spoluhráč Marián Hossa vyšiel bodovo naprázdno.



Pánik sa predstavil v prvom útoku a na ľade strávil 14:35 minút. V 22. minúte stretnutia asistoval pri góle Nicka Schmaltza na 2:0 a v 38. zvýšil na 3:2, keď sa na pravej strane pri bránke dostal k puku a zasunul ho za brankára. Okrem toho zaznamenal v stretnutí ďalšie dve strely na bránku, dve "plusky" a vyhlásili ho za tretiu hviezdu. Pre dvadsaťšesťročného krídelníka to bol už dvanásty gól v prebiehajúcom ročníku, v 55 dueloch nazbieral aj rovnaký počet asistencií a dokopy má tak 24 bodov. Vo všetkých troch prípadoch sú to jeho kariérne maximá.

Hossa strávil na ľade 15:17 minút, raz ohrozil súperovho brankára a dostal jednu "mínusku".

Rozhodujúci gól strelil v štvrtej minúte predĺženia Jonathan Toews. Pre "jastrabov" to bola tretia výhra v sérii a v tabuľke Západnej konferencie im patrí druhá priečka. Na čele je s päťbodovým náskokom a dvomi zápasmi k dobru práve Minnesota.

"Bolo to veľké víťazstvo. Museli sme vyhrať, aby sme sa udržali na dohľad. Mali sme dobrý štart a vyšlo nám veľa vecí. Škoda, že sme v závere inkasovali vyrovnávajúci gól, ale najdôležitejšie bolo, že sme nakoniec získali dva body," povedal tréner Chicaga Joel Quennville. Jeho zverenci prerušili osemzápasovú sériu prehier s Minnesotou.

Toews pridal k víťaznému gólu aj dve asistencie a vyhlásili ho za prvú hviezdu stretnutia. "Mali sme dostatok energie a snažili sme sa ich unaviť, ale je to tím, ktorý pracuje veľmi tvrdo. Je fajn, že sme nakoniec dokázali dať presilovkový gól a rozhodnúť," povedal.

"Bol to dosť vyrovnaný zápas. na konci musel niekto zvíťaziť a niekto prehrať. Dostali sme gól pri oslabení 3 na 4. Bol to dobrý zápas, v ktorom proti sebe nastúpili dva dobré tímy," povedal tréner "divochov" Bruce Boudreau.

sumár:

MINNESOTA WILD - CHICAGO BLACKHAWKS 3:4 pp (0:1, 2:2, 1:0 - 0:1)
Góly: 22. Spurgeon (Staal, Niederreiter), 28. Parise (Coyle, Pominville), 57. Haula (Scandella, Niederreiter) - 11. Hartman (Hinostroza, Keith), 22- Schmaltz (Toews, PÁNIK), 38. PÁNIK (Hjalmarsson, Toews), 64. Toews (Kane, Keith). Brankári: Kuemper - Crawford, strely na bránku: 38:32, 19.326 divákov.

Slováci v akcii:
Richard Pánik (Chicago) 14:35 1 1 2 +2 3 0
Marián Hossa (Chicago) 15:17 0 0 0 -1 1 0