Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

NHL: Pittsburgh sa o Stanleyho pohár pobije s Nashvillom

Hokejisti Pittsburghu Penguins postúpili do finále Východnej konferencie NHL. Foto: TASR/AP

Prvý zápas je na programe v noci na utorok.

Pittsburgh 26. mája (TASR) - Hokejisti Pittsburghu Penguins triumfovali v záverečnom siedmom stretnutí finále play off Východnej konferencie NHL na domácom ľade nad Ottawou Senators 3:2 po predĺžení a celú sériu vyhrali 4:3 na zápasy. Pittsburgh prestrieľal kanadského súpera v pomere 42:29, o víťazný gól sa postaral v 6. minúte druhého predĺženia útočník Chris Kunitz, ktorý strelil aj prvý gól duelu. Obhajcovia trofeje sa vo finále o Stanleyho pohár stretnú s víťazom Západnej konferencie Nashvillom Predators. Prvý zápas je na programe v noci na utorok v Pittsburghu. Naposledy sa podarilo obhájiť titul v roku 1998 Detroitu Red Wings.

Kunitz pridal ku dvom gólom aj jednu asistenciu a vyhlásili ho za najlepšieho hráča stretnutia. Pre tridsaťsedemročného krídelníka to boli pritom len prvé dva góly v tohtoročnej vyraďovačke. "Nemyslím si, že až tak veľmi záleží na tom, kto skóruje. Potrebujete prácu všetkých na ľade, aby ste dali gól. Všetci sme radi, že sa tento zápas už skončil, že sme na víťaznej strane a že zabojujeme o ďalší Stanleyho pohár," povedal Kunitz, ktorý strelil svoje prvé góly od 16. februára po 35 zápasoch. "Bola to ťažko vybojovaná séria. Vedeli sme, že to tak bude, Ottawa je naozaj veľmi dobrý tím. Nedostali sa takto ďaleko náhodou," uviedol pre nhl.com tréner "tučniakov" Mike Sullivan.

play off NHL /na štyri víťazstvá/

siedmy zápas finále Východnej konferencie

PITTSBURGH PENGUINS - OTTAWA SENATORS 3:2 po 2. predĺžení (0:0, 1:1, 1:1 - 1:0)
Góly: 30. Kunitz (Sheary, Cullen), 52. Schultz (Kessel, Kunitz), 86. Kunitz (Crosby, Schultz) - 31. Stone (Karlsson, Pageau), 55. Dzingel (Karlsson, Turris). Brankári: Murray - Anderson, strely na bránku: 42:29, 18.604 divákov.

/konečný stav série: 4:3, postúpil Pittsburgh/