Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Šport

NHL: Price si užil predzápasové ovácie, Slafkovský uznanie od Zedníka

Slovenský hokejista Juraj Slafkovský (vľavo) z Montrealu Canadiens a Jake Muzzin z Toronta Maple Leafs počas zápasu zámorskej NHL 12. októbra 2022 v Montreale. Foto: TASR - AP

Slafkovský absolvoval profiligový debut v zápase, v ktorom jeho Montreal zdolal v kanadskom derby Toronto 4:3.

New York 13. októbra (TASR) - Premiéra Juraja Slafkovského bola v hokejovom zámorí ostro sledovaná. Vo veku 18 rokov, šesť mesiacov a dva dni sa stal historicky najmladším Slovákom, ktorý nastúpil na zápas NHL. O mesiac a pol prekonal rekord Mariána Gáboríka.

Slafkovský absolvoval profiligový debut v zápase, v ktorom jeho Montreal zdolal v kanadskom derby Toronto 4:3. Duel si nenechal ujsť otec slovenského útočníka, ten na sociálnu sieť pridal fotografiu s ďalším draftovým objavom Montrealu Filipom Mešárom, s ktorým sedel na tribúne. V Bell Centre bol aj bývalý úspešný hráč NHL Richard Zedník, ktorý hral za Canadiens v rokoch 2001-2006 a rovnako ako Slafkovský nosil na drese číslo 20. Jeho dcéra v súčasnosti v Montreale študuje.

"Juraja sleduje veľa ľudí a každý dúfa, že bude mať skvelú kariéru. Je to skvelý chlapec," povedal pre journaldemontreal.com Zedník, ktorý odohral svoju poslednú sezónu v Montreale v sezóne 2005/2006. V tom čase mal Slafkovský len dva roky: "Juraj je na Slovensku veľký príbeh. Minulý rok hral za národný tím na olympiáde a svetovom šampionáte a bol naším najlepším hráčom. Je to obľúbený hráč môjho syna. Veľa sa ňom hovorí v médiách v mojej krajine."

Počas úvodného ceremoniálu Montrealu pred začiatkom novej sezóny zožal emotívne ovácie v stoji Carey Price. Tridsaťpäťročný brankár si pre dlhotrvajúce zranenie kolena možno už nikdy v živote nezahrá hokejový zápas, ale kultovú postavu Canadiens ľudia stále milujú.