Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

VIDEO: Rangers zdolali Tampu 7:3 a vynútili si siedmy zápas

Na snímke brankár Tampy Bay Lightning Ben Bishop leží na ľade po zákroku v tretej tretine šiesteho zápasu finále Východnej konferencie NHL proti NY Rangers v utorok 26. mája 2015 v Tampe na Floride. Foto: TASR/AP/Chris O'Meara

Siedmy duel sa bude hrať v noci na sobotu v ich domácej Madison Square Garden.

New York 27. mája (TASR) - Hokejisti New Yorku Rangers zvíťazili v noci na stredu v šiestom zápase finále Východnej konferencie zámorskej NHL na ľade Tampy Bay Lightning 7:3, vyrovnali stav série na 3:3 a vynútili si rozhodujúci siedmy duel. Ten sa bude hrať v noci na sobotu v ich domácej Madison Square Garden.

"Jazdci" rozhodli o svojom triumfe v tretej tretine, do ktorej išli za stavu 2:1 a pridali ďalších päť zásahov. Hrdinom duelu bol útočník Derick Brassard, ktorý zaznamenal hetrik a pridal aj dve asistencie. Výborný výkon podal opäť brankár hostí Henrik Lundqvist, keď zneškodnil 36 z 39 striel súpera.

Hokejisti Rangers vyhrali 15 z posledných 18 zápasov play off, v ktorých čelili vypadnutiu. "Necítil som žiadny tlak. Jednoducho som si povedal, že nastúpim s tým, aby som urobil rozdiel. Som rád, že to vyšlo a že som v ofenzíve tímu pomohol. Opäť sme blízko k postupu do finále a ja verím, že to dokážeme," povedal zámorským médiám päťbodový hrdina Brassard, ktorý sa vyšvihol na 6. miesto v kanadskom bodovaní.

Brankár Lundqvist má od minuloročného play off bilanciu 9:1 v zápasoch, v ktorých hrozil koniec série. V siedmich dueloch má v kariére bilanciu 6:1 s priemerom 0,97 inkasovaného gólu na zápas. Pre Rangers hovorí aj historický fakt, že siedmy zápas na domácom ľade nikdy neprehrali (7:0). "Dostali sme sa opäť do výhody, sme späť. Bol to náročný zápas. Najmä v druhej tretine som mal veľa práce. Domáci ukázali, že majú dobrý tím a dostali nás pod tlak. V tretej časti sme však hrali perfektne, strieľali sme góly a bola radosť sa na to pozerať. Takýto výsledok nám dodal sebavedomie pred rozhodujúcim zápasom," povedal brankár držiteľov Prezidentskej trofeje. "Využili sme šance a potom nás skvelými zákrokmi podržal brankár. V tretej tretine sme hrali asi najlepší hokej v celej sérii," dodal tréner "jazdcov" Alain Vigneault.

Tampa Bay nevyužila šancu ukončiť sériu na domácom ľade, ale kapitán Steven Stamkos nevešia hlavu. "Nebudeme teraz nariekať a cítiť sa smutne, že sme nevyhrali. Pred nami je ešte jeden zápas a spravíme všetko pre to, aby sme v New Yorku vyhrali a postúpili do finále. Dokázali sme, že na to máme a nevidím dôvod, prečo by sme to nemohli zopakovať," povedal Stamkos, ktorý neskóroval prvýkrát po štyroch zápasoch. Brankár Ben Bishop síce zaznamenal druhú asistenciu v play off, ale duel mu nevyšiel a v 48. minúte, keď Brassard zvýšil na 5:1, ho v bránke nahradil mladý Rus Andrej Vasilevskij. "Dve tretiny sme hrali dobre a mohli sme aj vyhrávať, ale Henrik chytal perfektne. V tretej časti sme inkasovali góly a už sme nemali šancu," povedal dvojmetrový brankár. Podobne to videl aj tréner Lightning Jon Cooper. "Počas prvých 40 minút sme si vytvárali šance, hrali sme dobre. Iné by to bolo, keby sme viedli. Takto sme museli útočiť a súper využil otvorený priestor. Máme mladý tím, takto ďaleko sme ešte neboli a je to veľmi dobrá škola pre nás všetkých. Dostali sme tvrdú lekciu," povedal Cooper. Tampa Bay vyhrala Stanley Cup v roku 2004. Zo súčasného tímu "bleskov" tam nebol ani jeden hráč, paradoxne však boli pri tomto úspechu dvaja hráči Rangers Martin St. Louis a Dan Boyle.

Lightning sa museli zaobísť bez útočníka Cedrica Paquettea, ktorý sa v piatom zápase zranil a v zostave ho nahradil Vladislav Namestnikov.

semifinále play off NHL

šiesty zápas finále Východnej konferencie:

TAMPA BAY - NEW YORK RANGERS 3:7 (1:2, 0:0, 2:5)



Zdroj: nhl.com

Góly: 18. Callahan (Stralman, Bishop), 48. Kučerov (Johnson), 54. Kučerov (Johnson, Nesterov) - 4. Brassard (Miller, Boyle), 16. Yandle (Brassard, Nash), 44. Miller (Brassard, Nash), 46. Sheppard (Moore, Glass), 48. Brassard (Miller, Nash), 51. Nash (Yandle, Miller), 59. Brassard.
Brankári: Bishop (48. Vasilevskij) - Lundqvist, strely na bránku: 39:34, 19.204 divákov.

/stav série: 3:3/