Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

NHL: Buffalo sa dohodlo s Ristolainenom na šesťročnom kontrakte

Rasmus Ristolainen (vpravo) Foto: TASR/AP

Dvadsaťjedenročný Fín sa naťahoval s klubovým vedením až do samého konca prípravného obdobia, nakoniec sa mu však podarilo vyjednať lukratívnu zmluvu s priemerným ročným zárobkom 5,4 milióna USD.

Buffalo 12. októbra (TASR) - Fínsky hokejový obranca Rasmus Ristolainen sa tesne pred štartom novej sezóny NHL dohodol s klubom Buffalo Sabres na novej zmluve. Talentovaný bek, ktorý bol obmedzeným voľným hráčom, podpísal so "šabľami" šesťročný kontrakt v celkovej hodnote 32,4 milióna dolárov. Informovala o tom agentúra AP.

Dvadsaťjedenročný Fín sa naťahoval s klubovým vedením až do samého konca prípravného obdobia, nakoniec sa mu však podarilo vyjednať lukratívnu zmluvu s priemerným ročným zárobkom 5,4 milióna USD, vďaka čomu sa stane tretím najlepšie plateným hráčom Sabres. Ristolainen tak bude Buffalu k dispozícii na úvodný zápas v sezóne v noci na piatok s Montrealom. V minulom ročníku bol s vyše 25 odohratými minútami v priemere najviac vyťažovaným korčuliarom a so 41 bodmi (9+32) najproduktívnejším obrancom tímu.