Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

NHL: San Jose zvíťazili nad St. Louis po predĺžení, rozhodol Karlsson

Erik Karlsson, archívna snímka. Foto: TASR/AP

V noci na štvrtok zvíťazili v treťom stretnutí finále Západnej konferencie na ľade súpera 5:4 po predĺžení.

St. Louis 16. mája (TASR) - Hokejisti San Jose sa v sérii 3. kola play off NHL proti St. Louis dostali do vedenia 2:1 na zápasy. V noci na štvrtok zvíťazili v treťom stretnutí finále Západnej konferencie na ľade súpera 5:4 po predĺžení.

Logan Couture vyrovnal v závere riadneho hracieho času a Erik Karlsson v 66. minúte kontroverzným gólom rozhodol o výsledku. Gólu Karlssona predchádzala prihrávka rukou, no rozhodcovia ho napriek vehementným protestom Blues uznali. Švajčiarsky útočník Timo Meier po odrazenej strele v páde posunul rukou puk Gustavovi Nyquistovi, ktorý nabil Karlssonovi a ten skóroval. Brankár Blues Jordan Binnington, ako aj jeho spoluhráči okamžite reklamovali prihrávku rukou, ale ani jeden zo štyroch rozhodcov si to nevšimol a takúto situáciu nie je podľa pravidiel možné overiť prostredníctvom videa. Potvrdil to aj riaditeľ sérii play off NHL Kay Whitmore.

"Ja som to skutočne nevidel. Sledoval som Gustava, ako sa dostal k puku a snažil som sa uvoľniť na strelu," povedal pre nhl.com Karlsson, ktorý si dvoma zásahmi otvoril strelecký účet v tohtoročnej play off. Tréner Blues Craig Berube spornú situáciu nechcel po zápase komentovať: "Nepoviem k tomu nič, videli ste to... Je ťažké prehrať v play off hocijaký zápas, ale musíme sa pozerať dopredu a pripraviť sa na štvrtý duel. Hrali sme solídne, ale skončili sme, žiaľ, na strane zdolaných. Už s tým nič nespravíme, sústredíme sa na pokračovanie série."

Hráči St. Louis však cítili krivdu. "Nedostal som od rozhodcov normálne vysvetlenie, takže sa mi zdá, že na každý tím platia iné pravidlá," povedal podľa Ottawa Citizen obranca Alex Pietrangelo a dodal: "Som si istý, že keď si to pozrú, tak sa moc nevyspia. To je všetko, čo k tomu poviem."

Blues v druhej tretine otočili stav z 1:3 na 4:3, ale 61 sekúnd pred koncom vyrovnal svojím štrnástym gólom najlepší strelec a najproduktívnejší hráč play off (20 bodov) Logan Couture. V drese St. Louis sa dvoma gólmi blysol David Perron, tri asistencie si pripísal obranca Colton Parayko. Výborný zápas odohral veterán "žralokov" Joe Thornton, ktorý strelil dva góly a pridal asistenciu. Tridsaťdeväťročný center dal viac ako jeden gól prvýkrát vo svojom 176. zápase v bojoch o Stanleyho pohára. "Viem, že nebol so sebou spokojný v predchádzajúcom zápase a tu je odpoveď budúceho člena Siene slávy. Bez neho by sme nemali šancu vyhrať, jeho vodcovstvo a charakter dávajú tímu niečo neskutočné," povedal na adresu Thorntona tréner Peter DeBoer.

St. Louis okrem prehry mrzí aj strata obrancu Vincea Dunna, ktorý dostal pukom do tváre a duel nedohral. Séria pokračuje v noci na sobotu opäť v St. Louis.

3. kolo play off NHL



3. zápas finále Západnej konferencie:

ST. LOUIS BLUES - SAN JOSE SHARKS 4:5 pp (0:2, 4:1, 0:1 - 0:1)

Góly: 22. Steen (Barbašev), 25. Tarasenko (Schenn, Parayko), 37. Perron (Parayko, Edmundson), 39. Perron (Maroon, Parayko) - 14. E. Karlsson, 17. Thornton (Vlasic, Labanc), 22. Thornton (Labanc, Dillon), 59. Couture (Pavelski, Thornton), 66. E. Karlsson (Nyquist, Meier). Brankári: Binnington - Jones, strely na bránku: 32:32, 18.360 divákov

/stav série: 1:2/