Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Sekera nedohral duel v Chicagu, Kings sú momentálne mimo play off

Andrej Sekera Foto: TASR/Martin Baumann

Slovenský bek po zápase povedal, že pri nešťastnom momente na neho niekto spadol a necítil sa potom dobre.

Chicago 31. marca (TASR) - Slovenský hokejový obranca Andrej Sekera v službách Los Angeles Kings nedohral nočný zápas NHL na ľade Chicaga Blackhawks. Podľa nhl.com utrpel v závere druhej tretiny zranenie dolnej časti tela a v tretej sa už na ľade neobjavil. Obhajcovia Stanleyho pohára prehrali v Chicagu 1:4 a hrozí im, že nepostúpia do play off.

Sekera po zápase povedal, že pri nešťastnom momente na neho niekto spadol a necítil sa potom dobre. Teraz čakajú slovenského obrancu lekárske testy, ktoré odhalia vážnosť zranenia. Dvadsaťosemročný obranca, ktorého Kings získali 25. februára z Caroliny Hurricanes, odohral 14 minút a 5 sekúnd a zaznamenal jednu strelu. Jeho krajan a spoluhráč Marián Gáborík takisto v zápase nebodoval. Naopak zápas vyšiel domácemu útočníkovi Mariánovi Hossovi, ktorý strelil svoj 22. gól v sezóne a pridal aj asistenciu.

Kings sú momentálne na 4. mieste v Pacifickej divízii, tri body za Calgary Flames, ale so zápasom k dobru. Do play off idú tri najlepšie tímy z každej divízie. Postúpiť môžu "králi" aj vtedy, keď získajú jednu z dvoch voľných kariet v Západnej konferencii. Aktuálne strácajú na Winnipeg Jets dva body. Chicago si vďaka druhému víťazstvu za sebou poistilo tretie miesto v Centrálnej divízii, ale účasť vo vyraďovacích bojoch ešte nemá istú.