Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Šport

NHL: Shattenkirk odchádza z Tampy, dohodol sa s Anaheimom

Na archívnej snímke hokejista Kevin Shattenkirk. Foto: TASR/AP

Tridsaťjedenročný Shattenkirk zažil v drese Lightning hokejovú renesanciu.

Anaheim 9. októbra (TASR) - Americký hokejový obranca Kevin Shattenkirk opúšťa úradujúceho šampióna NHL Tampu Bay Lightning a od novej sezóny si oblečie dres Anaheimu Ducks. Ako neobmedzený voľný hráč v piatok podpísal s "káčermi" trojročnú zmluvu v celkovej hodnote 11,7 milióna dolárov, v priemere tak zarobí 3,9 mil. USD za sezónu.

Tridsaťjedenročný Shattenkirk zažil v drese Lightning hokejovú renesanciu. Po predchádzajúcom neúspešnom angažmáne v NY Rangers dokázal v Tampe opäť herne pookriať a spomenul si na svoje najslávnejšie časy. Ofenzívny obranca nazbieral v základnej časti 2019/2020 v 70 zápasoch 34 bodov (8+26), v play off pomohol k zisku Stanleyho pohára tromi gólmi a 10 asistenciami v 25 súbojoch. Tampa mala záujem o predĺženie spolupráce, v napätom platovom rozpočte však nevedela pre neho nájsť miesto a musela ho pustiť na trh s voľnými hráčmi.

Shattenkirk zažil najlepšie obdobie v St. Louis, v minulosti pôsobil aj v Colorade a vo Washingtone. USA reprezentoval na MS 2011 na Slovensku a ZOH 2014 v Soči. Informovala o tom stanica TSN.