Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Šport

NHL: Skúsený útočník Vermette putuje na dva roky do Anaheimu

Antoine Vermette (vpravo) ešte v drese Chicaga Blackhawks. Foto: TASR/AP

Vermette odohral minulú sezónu v tíme Arizona Coyotes, do ktorého sa vrátil po tom, čo si v závere ročníka 2014/15 "odskočil" do Chicaga Blackhawks vyhrať Stanleyho pohár.

Anaheim 15. augusta (TASR) - Kanadský hokejový útočník Antoine Vermette bude v kariére pokračovať v tíme Anaheim Ducks. Vedenie "káčerov" sa s vlaňajším víťazom Stanleyho pohára dohodlo na dvojročnej zmluve. O angažovaní Vermetta informoval klub na svojej oficiálnej stránke.

Vermette odohral minulú sezónu v tíme Arizona Coyotes, do ktorého sa vrátil po tom, čo si v závere ročníka 2014/15 "odskočil" do Chicaga Blackhawks vyhrať Stanleyho pohár. Vermette odohral v sezóne 2015/16 76 zápasov, v ktorých získal 38 bodov.

Jeho kontrakt s Coyotes mal platiť aj v nasledujúcej sezóne, ale vedenie klubu sa po príchode mladého generálneho manažéra Johna Chayku rozhodlo 34-ročného Vermettea vyplatiť z kontraktu. V NHL pôsobil aj v kluboch Ottawa Senators a Columbus Blue Jackets. V roku 2011 získal svoju doteraz jedinú reprezentačnú skúsenosť, keď sa ako hráč Kanady zúčastnil na MS v Bratislave.