Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Šport

Slováci nebodovali, Andreja Sekeru trápi zranenie

Zdeno Chára už nedokázal zabrániť v strele do bránky Sidneymu Crosbymu (87) Foto: TASR/AP
Andrej Sekera Foto: TASR

Vo všetkých dueloch boli úspešné domáce tímy.

New York 18. marca (TASR) - V štyroch zápasoch zámorskej NHL v noci na pondelok sa bodovo nepresadil žiaden zo slovenských hokejistov.

Penguins vďaka triumfu nad Bruins natiahli víťaznú šnúru na deväť stretnutí a osamostatnili sa na čele tabuľky Východnej konferencie. V uplynulých piatich vystúpeniach dovolili súperom skórovať dokopy len päťkrát.

"Sústredíme sa na pozornú defenzívu, kľúčom k úspechu sú zodpovedné výkony našich útočníkov v obrannom pásme," vyslovil sa pre zámorské médiá tréner "tučniakov" Dan Bylsma. Jeho tím vyhral na domácom ľade siedmy zápas v rade, hoci sa musel vyrovnať s absenciou dvoch veľkých hviezd, okrem dlhodobo zraneného Jevgenija Malkina vypadol zo zostavy aj obranca Kris Letang (zranenie v dolnej časti tela). "Sú to naše dve veľké opory, od ktorých výkonov sme mimoriadne závislí. No ostatní chalani sa chopili ponúknutej šance a dokázali sme uspieť aj bez nich," povedal kapitán Penguins Sidney Crosby, ktorý v 13. minúte otvoril skóre a vďaka gólu si upevnil náskok na čele tabuľky produktivity NHL.

Vo veľmi dobrom svetle sa prezentoval český brankár Tomáš Vokoun, ktorý zneškodnil 31 striel "medveďov", medzi nimi aj dva pokusy Cháru. Slovenský obranca strávil na ľade vyše 27 minút.

V dueli dvoch tímov zo spodnej časti tabuľky Východnej konferencie zdolal Washington na domácom klzisku Buffalo v zostave bez zraneného Andreja Sekeru 5:3. Jubilejným 350. gólom v profiligovej kariére sa na výhre Capitals podieľal ruský kanonier Alexander Ovečkin.

Výhodu domáceho ľadu naplno využili aj Ottawa a Edmonton. Senators pretrhli sériu 11 stretnutí, v ktorých rozhodoval zakaždým jeden gól, a vyhrali nad Winnipegom o dva góly 5:3. K triumfu tímu z hlavného mesta Kanady prispel dvomi presnými zásahmi švédsky nováčik Jakob Silfverberg. Oilers si poradili s Nashvillom tesne 3:2, vďaka čomu sa v tabuľke Západnej konferencie bodovo dotiahli na svojho súpera. Oba tímy strácajú na poslednú ôsmu postupovú priečku dva body.
Sekeru trápi zranenie

Slovenský hokejový obranca Andrej Sekera absentoval v zostave Buffala v nedeľňajšom zápase NHL na ľade Washingtonu (3:5). Dôvodom bolo bližšie nešpecifikované zranenie v hornej časti tela.

Sekera sa zranil v sobotňajšom dueli proti Ottawe, v ktorom musel v tretej tretine odstúpiť z hry. Podľa slov trénera Sabres Rona Rolstona pre Buffalo News nejde o nič vážne, zdravotný stav bojnického rodáka budú lekári posudzovať zo dňa na deň a je možné, že sa do zostavy vráti už v utorok, keď "šable" nastúpia proti Montrealu.

Vicemajstra sveta z Helsínk 2012 od úvodu skráteného ročníka trápia drobné zranenia, pre ktoré vynechal dokopy sedem stretnutí. V 22 tohtosezónnych vystúpeniach zaznamenal osem kanadských bodov za gól a sedem asistencií. V priemere strávil na ľade takmer 20 minút (19:58). Na miesto Sekeru povolali Sabres z farmy v Rochestri mladíka Marka Pysyka, ktorý v zápase proti Capitals absolvoval debut v NHL.



výsledky:

Pittsburgh - Boston 2:1


Góly: 13. Crosby, 20. Vitale - 17. Seguin. Brankári: Vokoun - Rask, strely na bránku: 18:32. Diváci: 18.659.




Ottawa - Winnipeg 4:1


Góly: 19. a 53. Silfverberg, 4. Latendresse, 52. Turris - 44. Bogosian. Brankári: Lehner - Pavelec, strely na bránku: 42:26. Diváci: 19.227.




Washington - Buffalo 5:3


Góly: 1. Ovečkin, 26. Brouwer, 30. Chimera, 31. Johansson, 56. Perreault - 21. a 46. Hodgson, 34. Flynn. Brankári: Holtby - Miller, strely na bránku: 25:30.




Edmonton - Nashville 3:2


Góly: 29. Pääjärvi-Svensson, 51. Petrell, 56. Eberle - 37. Weber, 60. Josi. Brankári: Dubnyk - Rinne, strely na bránku: 21:31. Diváci: 16.839.