Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Stevens nahradil Suttera vo funkcii trénera hokejistov Los Angeles

Hokejisti Los Angeles Kings, ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Suttera klub zámorskej NHL prepustil po nevydarenej sezóne.

Los Angeles 24. apríla (TASR) - Novým hlavným trénerom hokejistov Los Angeles Kings sa stal doterajší asistent John Stevens. V pozícii nahradil Darryla Suttera, ktorého klub prepustil po nevydarenej sezóne NHL.

Stevens v minulosti viedol Philadelphiu, člen realizačného tímu LA je od roku 2010. V trénerskom zbore zažil aj majstrovské tituly Kings v rokoch 2012 a 2014. Uplynulé štyri sezóny mal v klube funkciu hlavného Sutterovho asistenta. "S Johnom sme viedli veľmi produktívnu debatu ohľadom jeho trénerskej filozofie a o tom, ako by implementoval stratégiu väčšej aktivácie našich hráčov do ofenzívy bez toho, aby to ubralo na kvalite defenzívy, ktorou sme sa preslávili. Veríme, že má ideálne predpoklady, aby viedol naše mužstvo. Sme presvedčení, že je správna osoba pre tento post," uviedol pre TSN nový generálny manažér "kráľov" Rob Blake. Stevens si už vyskúšal na štyri zápasy funkciu hlavného trénera LA v sezóne 2011/12 po tom, ako Kings odvolali Terryho Murrayho a krátko pred angažovaním Suttera.

Kalifornčania v aktuálnej sezóne dosiahli bilanciu 39-35-8, čo bol najhorší výsledok od roku 2009. Stalo sa to aj napriek tomu, že v tíme majú niekdajšieho top obrancu súťaže Drewa Doughtyho či elitných útočníkov Anžeho Kopitara či Jeffa Cartera. Viac sa čakalo najmä od Kopitara, ktorý s 52 kanadskými bodmi prežil svoju najslabšiu sezónu za jedenásť rokov v profilige. Mariána Gáboríka trápili zranenia a výpadky formy, nedarilo sa ani bývalému kapitánovi mužstva Dustinovi Brownovi. Sezónu LA poznačilo aj dlhotrvajúce zranenie brankárskej jednotky Jonathana Quicka, ktorého dôstojne zastúpil Slovák Peter Budaj. Aj toho sa však Kings zbavili, keď ho vymenili do Tampy Bay.