Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

NHL: Súboj legiend pod holým nebom ovládlo Colorado

Steve Yzerman (vľavo) z Detroitu Red Wings a Ray Bourque z Colorada Avalanche počas stretnutia legiend pred plánovaným súbojom hokejistov Colorada Avalanche a Detroitu Red Wings pod holým nebom 26. februára 2016 v Denveri. Foto: TASR/AP

Súboj legiend nakoniec pred 43.319 divákmi ovládlo Colorado a vyhralo 5:2.

Denver 27. februára (TASR) - V noci na sobotu sa pred plánovaným súbojom hokejistov Colorada Avalanche a Detroitu Red Wings pod holým nebom na bezjbalovom štadióne Coors Field stretli legendy týchto klubov NHL. Zaspomínali si na rivalitu z rokov 1996 - 2002, keď sa spoločne stretli päťkrát v sériách play off. Súboj legiend nakoniec pred 43.319 divákmi ovládlo Colorado a vyhralo 5:2.



V drese "lavín" sa presadili Valerij Kamenskij, Joe Sakic, Milan Hejduk, Ray Bourque a Stephane Yelle. O góly Red Wings sa postarali Steve Yzerman a Brendan Shanahan. V bránke Colorada sa predstavil súčasný kormidelník Avalanche Patrick Roy, ktorý odchytal dve tretiny a zastavil 20 z 21 striel. Aj v 50-ke dokázal, že je stále vo veľmi dobrej forme. "O jedno víťazstvo som sa priblížil k Martinovi Brodeurovi," vtipkoval Roy v základnej časti NHL zaznamenal 551 triumfov v základnej časti a kariéru ukončil po sezóne 2002/2003. V tom čase držal rekord NHL, neskôr ho však prekonal Brodeur, ktorý sa zastavil na čísle 691. Roya prekonal v súboji legiend len Yzerman a po dvoch tretinách ho vystriedal Craig Billington.

Brendan Shanahan (vľavo) z Detroitu Red Wings a Joe Sakic z Colorada Avalanche počas stretnutia legiend pred plánovaným súbojom hokejistov Colorada Avalanche a Detroitu Red Wings pod holým nebom 26. februára 2016 v Denveri.
Foto: TASR/AP


V zápase sa predstavil aj najlepší nováčik NHL zo sezóny 1994/1995 Peter Forsberg a zaznamenal asistenciu. Problémy s nohou, pre ktoré v roku 2011 ukončil kariéru, mu nedovoľujú korčuľovať a na ľade sa objavil naozaj výnimočne. "Som rád, že som sa zapísal do štatistík," smial sa legendárny Švéd. "S nohou je to naozaj zlé a nemôžem si užívať korčuľovanie. Najskôr som bol v dobrej kondícii a aj s nohou to bolo v poriadku, potom som bol vo forme, ale neposlúchala noha a teraz som v zlom fyzickom stave a zle som na tom a aj s nohou. To nie je dobrá kombinácia," dodal s úsmevom dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára.

Pozvánku prijal aj bývalý kapitán Red Wings Steve Yzerman, ktorý je v súčasnosti generálny manažér Tampy Bay Lightning. V hektickom období, necelých 72 hodín pred uzávierkou prestupov síce mal hlavu aj inde, ale možnosť stretnúť sa s bývalými spoluhráčmi a protihráčmi si nenechal ujsť. "S účasťou v zápase som súhlasil už v lete a neuvedomil som si, že to bude cez posledný víkend pred uzávierkou prestupov. Ani na chvíľu som neuvažoval, že to zruším, aj keď je to náročné. Bolo to super, užili sme si veľa zábavy," povedal Yzerman. Celkovo prijalo pozvanie na zápasy 43 hráčov.

Stephane Yelle (vľavo) z Colorada Avalanche sa teší so spoluhráčom Chrisom Simonom po strelení gólu počas stretnutia legiend pred plánovaným súbojom hokejistov Colorada Avalanche a Detroitu Red Wings pod holým nebom 26. februára 2016 v Denveri.
Foto: TASR/AP


Súboj Colorada s Detroitom v rámci série 2016 Coors Light NHL Stadium Series sa uskutoční v noci na nedeľu o druhej v noci SEČ. Na ľade by sa mohli predstaviť dvaja slovenskí útočníci hosťujúceho tímu. Tomáš Tatar si už pod holým nebom zahral 1. januára 2014 v zápase Winter Classic proti Torontu Maple Leafs a nebodoval v ňom. Otázne je, či dostane šancu Tomáš Jurčo, ktorý posledné zápasy presedel na tribúne.

Mike Knuble (vľavo) z Detroitu Red Wings a Eric Messier z Colorada Avalanche počas stretnutia legiend pred plánovaným súbojom hokejistov Colorada Avalanche a Detroitu Red Wings pod holým nebom 26. februára 2016 v Denveri.
Foto: TASR/AP


Darren McCarty (uprostred) z Detroitu Red Wings máva divákom počas predstavovania tímu pred začiatkom stretnutia legiend, ktoré sa hralo pred plánovaným súbojom hokejistov Colorada Avalanche a Detroitu Red Wings pod holým nebom 26. februára 2016 v Denveri.
Foto: TASR/AP


Tomas Holmström (vľavo) z Detroitu Red Wings a Sandis Ozolinš z Colorada Avalanche počas stretnutia legiend pred plánovaným súbojom hokejistov Colorada Avalanche a Detroitu Red Wings pod holým nebom 26. februára 2016 v Denveri.
Foto: TASR/AP


Brankár Colorada Avalanche Patrick Roy počas stretnutia legiend pred plánovaným súbojom hokejistov Colorada Avalanche a Detroitu Red Wings pod holým nebom 26. februára 2016 v Denveri.
Foto: TASR/AP