Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

NHL: Tatarove góly Detroitu nestačili, prehral s Washingtonom 3:4

Na archívnej snímke uprostred Tomáš Tatar. Foto: TASR/AP

Dvadsaťšesťročného krídelníka vyhlásili za druhú hviezdu zápasu. Prvou sa stal kanonier Capitals Alexander Ovečkin, ktorý v 62. minúte rozhodol o triumfe hostí.

New York 21. októbra (TASR) - Slovenský hokejista Tomáš Tatar strelil v noci na sobotu v zámorskej NHL dva góly, jeho Detroit však prehral na domácom ľade s Washingtonom 3:4 po predĺžení. Dvadsaťšesťročného krídelníka vyhlásili za druhú hviezdu zápasu. Prvou sa stal kanonier Capitals Alexander Ovečkin, ktorý v 62. minúte rozhodol o triumfe hostí.

Red Wings viedli v záverečnej tretine 3:2 a všetko nasvedčovalo tomu, že sa po dvoch prehrách dočkajú víťazstva. Lenže 61 sekúnd pred koncom tretej tretiny zachránil pre hostí v presilovke predĺženie T.J. Oshie a v extračase opäť v početnej výhode zariadil triumf Washingtonu Ovečkin. Bol to pre neho už 20. víťazný gól v predĺžení, čím utvoril nový ligový rekord. Dosiaľ sa o rekordný zápis delil s Jaromírom Jágrom (19). "Hlavne v druhej tretine som mal šance, no buď som netrafil presne, alebo mi to ich brankár chytil. Som rád, že sa mi podarilo nakoniec rozhodnúť," povedal pre nhl.com Ovečkin. Dva góly v zápase strelil slovenský útočník Detroitu Tomáš Tatar. Prvý dosiahol v 46. minúte, keď krásne usmernil do siete nahodený Larkinov puk. Druhý gól pridal v 53. minúte v presilovej hre, keď využil presnú Zetterbergovu prihrávku a strelou z prvej nedal Holtbymu v bránke hostí šancu. Dvojgólový strelec neskrýval po prehratom zápase smútok: "Samozrejme, je pre nás sklamaním, že sme v závere viedli a napriek tomu sme to pustili. Cítili sme, že toto bol zápas, v ktorom sme mali získať dva body." Tatar má v ôsmich tohtosezónnych dueloch na konte tri presné zásahy a dve asistencie.

Buffalo prehralo na domácom ľade s Vancouverom 2:4. "Šable" viedli po prvej tretine 2:1, ale hostia dokázali zápas otočiť najmä zásluhou strelca dvoch gólov Dereka Dorsetta. Domáce mužstvo tak aj naďalej zostáva na predposlednom mieste Východnej konferencie.

"Diabli" z New Jersey nestačili doma na San Jose, ktorému podľahli 0:3. Brankár hostí Martin Jones predviedol 28 úspešných zákrokov a vychytal svoj 16. shutout v NHL. "Hráči New Jersey začali aktívne, boli veľmi rýchli pred našou bránkou. Myslím si ale, že my sme hrali skutočne dobre. Zvládli sme oslabenia a to pravdepodobne rozhodlo," povedal Jones.

Obhajca titulu Pittsburgh vyhral na Floride 4:3. "Tučniakom" nevyšla úvodná tretina, keď ju prehrali 0:2, ale v prostrednej časti hry otočili stav stretnutia tromi gólmi. V tretej tretine domáci "panteri" vyrovnali, no víťazný gól stretnutia dal v 58. minúte v presilovej hre hosťujúci Conor Sheary.

V ďalšom nočnom stretnutí Winnipeg zdolal doma Minnesotu tesne 4:3. Do zostavy Jets sa nezmestil slovenský útočník Marko Daňo, vytlačil ho z nej Brendan Lemieux, ktorý dostal premiérovo príležitosť zahrať si v slávnej profilige. Víťazný gól strelil kapitán "tryskáčov" Blake Wheeler a bol to jeho jubilejný 200. presný zásah v profiligovej kariére.

Posledný zápas nočného programu NHL sa odohral v Anaheime, kde domáci zdolali Montreal 6:2. "Káčeri" uspeli, hoci im chýbali zranené opory Sami Vatanen, Hampus Lindholm, Ryan Getzlaf či Ryan Kesler, a aby toho nebolo málo, už v prvej tretine prišli aj o elitného obrancu Cama Fowlera. Ten odišiel na ošetrenie do šatne a na ľad sa už v priebehu zápasu nevrátil. Canadiens si držali nádej na bodový zisk ešte aj na začiatku 3. tretiny, keď prehrávali iba o jeden gól, ale tri inkasované góly v rozpätí 46. a 48. minúty priniesli definitívne rozhodnutie v prospech domácich "káčerov". "Nemám vysvetlenie, je to neakceptovateľné. Celý zápas sme mali hrať tak ako v druhej tretine," vyjadril sa tréner hostí Claude Julien. Montreal zostáva s jedným víťazstvom v ôsmich dueloch posledný vo svojej konferencii.



NHL - sumáre:

BUFFALO SABRES - VANCOUVER CANUCKS 2:4 (2:1, 0:2, 0:1)

Góly: 1. Bailey (O'Reilly, Okposo), 18. Eichel (Ristolainen, Scandella) - 12. Granlund (Dorsett, Sutter), 26. Dorsett (Sutter, Tanev), 29. D. Sedin (H. Sedin, Virtanen), 60. Dorsett (Granlund, Del Zotto). Brankári: Johnson - Markström, strely na bránku: 22:41, 18.050 divákov.



NEW JERSEY DEVILS - SAN JOSE SHARKS 0:3 (0:1, 0:2, 0:0)

Góly: 15. Karlsson (Hertl, Heed), 26. Pavelski (Braun, Thornton), 39. Donskoi (Braun). Brankári: Kinkaid - Jones, strely na bránku: 28:33, 14.381 divákov.



DETROIT RED WINGS - WASHINGTON CAPITALS 3:4 pp (0:0, 1:1, 2:2 - 0:1)


Góly: 25. Helm, 46. TATAR (Larkin, Green), 53. TATAR (Zetterberg, Kronwall) - 40. Burakovsky (Orlov, Wilson), 42. Beagle (Chiasson), 59. Oshie (Burakovsky, Kuznecov), 62. Ovečkin (Backström, Carlson). Brankári: Mrázek - Holtby, strely na bránku: 37:41, 19.515 divákov.



FLORIDA PANTHERS - PITTSBURGH PENGUINS 3:4 (2:0, 0:3, 1:1)


Góly: 5. McGinn (Vrbata, Trocheck), 6. Barkov (Yandle, Ekblad), 50. Weegar (Pysyk, Huberdeau) - 23. Malkin (Kessel, Letang), 23. Rowney, Kühnhackl), 32. Crosby (Malkin, Kessel), 58. Sheary (Määttä, Schultz). Brankári: Luongo (45. Reimer) - Murray, strely na bránku: 31:48, 15.756 divákov.



WINNIPEG JETS - MINNESOTA WILD 4:3 (2:1, 1:2, 1:0)


Góly: 9. Laine (Wheeler, Scheifele), 10. Ehlers (Enström, Byfuglien), 40. Laine (Scheifele, Byfuglien), 54. Wheeler (Connor, Trouba) - 20. Stewart (Zucker), 31. Koivu (Zucker, Dubnyk), 36. Foligno (Reilly). Brankári: Hellebuyck - Dubnyk, strely na bránku: 30:27, 15.321 divákov.



ANAHEIM DUCKS - MONTREAL CANADIENS 6:2 (3:0, 0:2, 3:0)


Góly: 2. Rasmussen (Megna, Bieksa), 4. Grant (Beauchemin, Montour), 14. Vermette (Wagner), 46. Montour (Bieksa, Silferberg), 48. Grant (Kaše, Ritchie), 48. Wagner (Perry, Vermette) - 23. Byron (Alzner), 38. Gallagher (Mete, Petry). Brankári: Gibson - Price, strely na bránku: 45:51, 17.174 divákov.




Slovák v akcii:


Tomáš Tatar (Detroit) 16:44 2 0 2 +1 6 0



legenda: minutáž, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty