Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

NHL: Toronto podpísalo s Nylanderom zmluvu na 41,4 milióna dolárov

Na archívnej snímke slovenský brankár Denis Godla a Švéd William Nylander. Foto: TASR/AP

Maple Leafs a Nylander uzavreli kontrakt tesne pred termínom, po ktorom by v prípade neúspešných rokovaní už nemohol v tejto sezóne v NHL nastúpiť.

Toronto 2. decembra (TASR) - Vedenie zámorského hokejového klubu NHL Toronto Maple Leafs sa dohodlo s útočníkom Williamom Nylanderom na šesťročnej zmluve v celkovej hodnote 41,4 milióna dolárov. Švédsky reprezentant zarobí ročne 6,9 milióna.

Maple Leafs a Nylander uzavreli kontrakt tesne pred termínom, po ktorom by v prípade neúspešných rokovaní už nemohol v tejto sezóne v NHL nastúpiť. Dvadsaťdvaročný center, ktorý mal štatút obmedzeného voľného hráča, musel podpísať kontrakt do 1. decembra do 17.00 hod. miestneho času.

Nylander nevedel s "javorovými listami" nájsť spoločnú reč od začiatku sezóny a v uplynulých týždňoch trénoval so švédskym druholigovým tímom AIK Štokholm. Podľa trénera Toronta Mikea Babcocka naskočí do kolotoča NHL v krátkom čase. "Mám ho rád, je to výborný hráč a tím ho potrebuje. Chceme ho späť," povedal Babcock podľa nhl.com ešte pred podpisom.

V uplynulej sezóne nazbieral Nylander za Toronto 61 bodov (20+41), čím vyrovnal svoje osobné maximum a bol tretí najproduktívnejší hráč tímu. V siedmich zápasoch play off strelil jeden gól a pridal tri asistencie. Bez jeho služieb odohrali Maple Leafs 27 zápasov a sú na treťom mieste Atlantickej divízie.

Toronto si syna bývalej hviezdy NHL Micheala Nylandera vybrali v prvom kole draftu (celkovo 8.) 2014. Za Maple Leafs odohral 185 zápasov základnej časti a nazbieral v nich 135 bodov (48+87), v trinástich dueloch play off má bilanciu 2+6.