Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Šport

Toronto poslalo brankára Gustavssona do Winnipegu

Foto: TASR/AP

minulej sezóne odohral Gustavsson za Leafs 42 zápasov s priemerom 2,92 gólu na zápas, 90,2-percentnou úspešnosťou zákrokov a 17 víťazstvami.

Pittsburgh 24. júna (TASR) - Kanadský hokejový klub Toronto Maple Leafs sa vzdal práv na brankára Jonasa Gustavssona v prospech Winnipegu Jets výmenou za pozíciu v siedmom kole draftu zámorskej NHL v roku 2013.

Dvadsaťsedemročný brankár by sa v lete mal stať voľným hráčom. V minulej sezóne odohral Gustavsson za Leafs 42 zápasov s priemerom 2,92 gólu na zápas, 90,2-percentnou úspešnosťou zákrokov a 17 víťazstvami. Napriek svojim výkonom si švédsky brankár pre zdravotné problémy nevybojoval dlhodobo post tímovej jednotky. Po jeho odchode ostane kanadskému tímu brankárske duo James Reimer a Ben Scrivens.

"Gustavsson nám v minulej sezóne niekoľkokrát výrazne pomohol," cituje kanadský portál tsn generálneho manažéra Toronta Briana Burka. "Myslím si však, že nastal čas na zmenu. Oslovil nás Winnipeg, ktorý chce angažovať náhradného brankára."

Jets tak získali týždeň navyše na rokovanie s agentom Gustavssona Joe Resnickom predtým, ako sa 1. júla stane brankár neobmedzeným voľným hráčom. Leafs získajú od Jets pozíciu v drafte iba v prípade, ak Gustavsson podpíše zmluvu s Winnipegom.