Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Šport

Útočníci Girgensons a Rousek podpísali nové zmluvy s Buffalom

Na archívnej snímke brankár slovenskej reprezentácie Ján Laco a Lotyš Zemgus Girgensons v zápase Lotyšsko - Slovensko v základnej A-skupine MS v ľadovom hokeji v Kolíne nad Rýnom 7. mája 2017. Foto: TASR - Michal Svítok

Dvadsaťdeväťročný Girgensons podpísal so Sabres zmluvu na jeden rok v hodnote 2,5 milióna dolárov.

Buffalo 21. júna (TASR) - Klub zámorskej NHL Buffalo Sabres podpísal nové zmluvy s útočníkmi Zemgusom Girgensonsom a Lukášom Rouskom. Tím o tom informoval na oficiálnej webstránke.

Dvadsaťdeväťročný Girgensons podpísal so Sabres zmluvu na jeden rok v hodnote 2,5 milióna dolárov. Lotyšský útočník sa mohol stať 1. júla neobmedzeným voľným hráčom. Buffalo si ho vybralo v prvom kole draftu 2012 zo štrnásteho miesta. Je najdlhšie pôsobiacim hráčom v Sabres s 625 odohranými zápasmi počas 10 sezón. V uplynulom ročníku odohral 80 zápasov a získal 18 bodov (10+8). Buffalo sa neprebojovalo do play off, keď stratilo jeden bod na Floridou Panthers v boji o druhú voľnú kartu z Východnej konferencie.

Svoju túžbu zostať v organizácii vyjadril na marcovej tlačovej konferencii po skončení sezóny. "Určite by som chcel byť aj ďalej súčasťou tímu," povedal Girgensons, ktorého kvality vyzdvihol vtedy aj generálny manažér Kevyn Adams: "Zemgus je tichý líder, ide si za svojím, ale stará sa o svojich spoluhráčov a oni zase o neho. Predvádza stabilné výkony v každom stretnutí."

Dvadsaťštyriročný Čech Rousek sa dohodol s klubom na dvojročnom kontrakt v priemernej ročnej hodnote 775.000 dolárov. Jeho nová zmluva je dvojcestná v prvom roku a jednocestná v druhom. Tým sa zvýšili jeho šance na pôsobenie v prvom tíme od sezóny 2024/2025.

Útočník zaznamenal vo svojom debute v profilige 27. marca gól a asistenciu. Väčšinu sezóny však odohral na farme v Rochester Americans. Nastúpil v 70 zápasoch a zaznamenal 56 bodov (16+40), v 14 dueloch play off pridal päť gólov a sedem asistencií. Sabres draftovali Rouseka v šiestom kole draftu 2019 z celkového 160. miesta.