Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 13. máj 2024Meniny má Servác
< sekcia Šport

Výluka NHL trvá, ďalšie rokovania skončili neúspechom po 90 minútach

Foto: TASR/AP

Pondelkové rokovanie v New Yorku bolo prvým za posledných osem dní, avšak negatívne výstupy nasvedčujú tomu, že zrejme dôjde minimálne k zrušeniu ďalšieho balíka zápasov.

New York 20. novembra (TASR) - Vedenie hokejovej NHL a zástupcovia hráčskej asociácie NHLPA v pondelok zasadli opäť k rokovaciemu stolu, ale po 90 minútach sa rozišli bez úspechu, či dohody.

Dvojmesačná výluka spôsobená absenciou novej kolektívnej zmluvy tak ďalej pokračuje.

V pondelok v New Yorku diskutovali o aktuálnych problémoch komisár NHL Gary Bettman, jeho zástupca Bill Daly, štyria majitelia klubov, výkonný šéf NHLPA Donald Fehr a 18 hráčov - sprostredkovateľov. "Žiaden pokrok nenastal," povedal Daly. "Očakávam, že by sme sa mali opäť stretnúť niekedy tento týždeň, ale presný termín nebol oznámený."

Fehr, ktorý zastupuje vo výluke hráčov od 15. septembra, oznámil médiám, že NHLPA mala záujem hovoriť o hráčskych kontraktoch, ale vedenie NHL sa k tomu v pondelok postavilo pasívne. Daly uviedol, že liga chcela, aby únia predložila detailný ekonomický návrh, ktorý by zahŕňal všetky body rokovaní ešte predtým, ako sa budú zaoberať hráčskymi kontraktmi. "Chápem, že v tomto procese už vládne frustrácia. Aj ja som frustrovaný z toho, aký je dátum, a že ešte stále nehráme hokej," reagoval Daly.

Pondelkové rokovanie v New Yorku bolo prvým za posledných osem dní, avšak negatívne výstupy nasvedčujú tomu, že zrejme dôjde minimálne k zrušeniu ďalšieho balíka zápasov. Vedenie NHL už odvolalo stretnutia základnej časti do 30. novembra, zrušená bola aj novoročná klasika pod holým nebom, takže liga už prišla o milióny dolárov. Aktuálna výluka je štvrtou za 20 rokov v NHL, predtým sa pauzovalo v sezóne 2004/2005.