Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

NHL: V Prahe Chicago proti Philadelphii, v Štokholme Buffalo s Tampou

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Zápas NHL sa v Prahe naposledy odohral v roku 2010, keď metropola Česka privítala súboj Phoenixu s Bostonom, dva roky predtým tam bojovali o body New York Rangers s Tampou Bay.

Praha 21. marca (TASR) - Najvyššia zámorská hokejová súťaž NHL sa tento rok vráti do Prahy. Vedenie profiligy potvrdilo, že 4. októbra v O2 aréne proti sebe nastúpia Philadelphia Flyers a Chicago Blackhawks.

"Nezabudnuteľná méta v mojej kariére," citoval portál idnes.cz českého útočníka Flyers Jakuba Voráčka. "Keď som správu počul prvýkrát, mal som obrovskú radosť," uviedol jeho krajan, spoluhráč a obranca Radko Gudas. "Je to veľká vec pre mňa aj pre celú našu republiku. Dúfam že príde veľa ľudí a všetci si to užijeme," dodal útočník Chicaga David Kämpf. Vstupenky v cene od 1990 do 7990 českých korún (približne 77 až 312 eur) sa začnú predávať 27. marca v sieti Ticketportal.

Zápas NHL sa v Prahe naposledy odohral v roku 2010, keď metropola Česka privítala súboj Phoenixu Coyotes s Bostonom Bruins, dva roky predtým tam bojovali o body New York Rangers s Tampou Bay Lightning. Okrem toho sa odohrali v Česku ešte dva exhibičné súboje Bruins s Libercom (2010) a Rangers so Spartou (2011).

V rámci projektu Global Series tento rok odohrajú ešte dva zápasy NHL v Štokholme Buffalo Sabres s Tampou Bay Lightning, na programe sú 8. a 9. marca. Okrem toho sa Blackhawks predstavia 29. septembra v prípravnom stretnutí s Eisbären Berlín a Flyers nastúpia o deň neskôr proti švajčiarskemu HC Lausanne.