Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

NHL: Vancouver po zlej sezóne odvolal trénera Desjardinsa

Tréner Vancouver Canucks Willie Desjardins (vpravo dole) počas tretej tretiny zápasu s Los Angeles Kings v pondelok 28. decembra 2015 vo Vancouveri. Foto: TASR/AP

Spolu s ním končia aj jeho asistenti Doug Lidster a Perry Pearn.

Vancouver 10. apríla (TASR) - Vedenie zámorského hokejového klubu NHL Vancouver Canucks odvolalo v pondelok trénera Willieho Desjardinsa. Spolu s ním končia aj jeho asistenti Doug Lidster a Perry Pearn.

"Bolo to ťažké rozhodnutie, ale napokon sme z postu hlavného trénera odvolali Willieho Desjardinsa," povedal pre nhl.com generálny manažér "kosatiek" Jim Benning. "Za výsledky nesieme zodpovednosť všetci, ale museli sme niečo zmeniť. Pokračujeme v práci s mladými tímom a tešíme sa na budúcnosť. Williemu, Dougovi aj Perrymu ďakujeme za všetko čo u nás odviedli a želáme im veľa šťastia," dodal Benning.

Desjardins viedol Canucks tri sezóny s bilanciou 109-110-27. Vo svojej prvej sezóne doviedol tím do play off, ale v ďalších dvoch sa mu to nepodarilo. Vancouver ukončil tento ročník osemzápasovou sériou prehier. Celkovo nazbieral 69 bodov, menej získalo len Colorado Avalanche.