Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 22. máj 2024Meniny má Júlia a Juliána
< sekcia Šport

V NHL sa cez týždeň blysli Vanek, Kunitz a Luongo

Ľavý krídelník Buffalo Sabres Thomas Vanek dáva gól slovenskému brankárovi Colorado Avalanche Petrovi Budajovi, 4. januára 2011 v Denveri. Foto: TASR/AP

Dvadsaťdeväťročný Rakúšan najviac zažiaril pri výhre 7:4 nad Bostonom, keď už druhýkrát v tejto sezóne zaznamenal päť bodov v jednom zápase.


New York 4. februára (TASR) - Hráčmi uplynulého týždňa v zámorskej NHL sa stali krídelník Buffala Thomas Vanek, krídelník Pittsburghu Chris Kunitz a brankár Vancouveru Roberto Luongo.

Prvou hviezdou sa stal najproduktívnejší hráč ligy Vanek, ktorý v hodnotenom období nazbieral v štyroch zápasoch až desať bodov (5+5). Dvadsaťdeväťročný Rakúšan najviac zažiaril pri výhre 7:4 nad Bostonom, keď už druhýkrát v tejto sezóne zaznamenal päť bodov v jednom zápase.


Kunitz si pripísal v štyroch stretnutiach osem bodov (5+3), vrátane dvoch víťazných gólov. Aj vďaka nemu "tučniaci" z Pittsburghu po troch minulotýždenných triumfoch kraľujú v Atlantickej divízii súťaže.

Gólman Canucks Luongo zaznamenal v troch štartoch za minulý týždeň dve výhry s priemerom 0,95 inkasovaného gólu na zápas a percentuálnou úspešnosťou 96,3. S Coloradom (3:0) si pripísal už 61. duel s čistým kontom v kariére.