Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Višňovský prispel asistenciou k výhre Anaheimu nad Detroitom

Foto: TASR/AP

Montreal v bránke bez Petra Budaja si poradil s Ottawou 3:2 po samostatných nájazdoch, naďalej sa však nachádza na samom dne tabuľky Východnej konferencie.

New York 15. marca (TASR) - Slovenský hokejový obranca Ľubomír Višňovský prispel v noci na štvrtok v zámorskej NHL asistenciou k výhre Anaheimu nad Detroitom 4:0. Skóre stretnutia otvoril fínsky veterán Teemu Selänne, pre ktorého to bol jubilejný 1400. bod v profilige a brankár Jonas Hiller zaznamenal svoj 15. shutout v kariére.

Honor prvej hviezdy si však vyslúžil 21-ročný krídelník Kyle Palmieri, ktorý zaťažil súperovo konto dvoma gólmi. Mladého útočníka povolali "káčeri" v pondelok z farmy ako náhradu za zraneného Coreyho Perryho. "Kyle je skvelý korčuliar a disponuje neuveriteľnou strelou. Skutočne uňho neviem nájsť nejakú slabinu. Chlapec už len potrebuje nabrať sebavedomie. Očakávam, že bude v tejto lige veľmi dobrý," citoval portál nhl.com Selänneho pochvalu na adresu Palmieriho.

Montreal v bránke bez Petra Budaja si poradil s Ottawou 3:2 po samostatných nájazdoch, naďalej sa však nachádza na samom dne tabuľky Východnej konferencie. Habs boli úspešní v nájazdovom rozstrele tretíkrát v rade, v predchádzajúcich desiatich rozuzleniach pritom uspeli len v dvoch prípadoch. "Zábavné na celej veci je to, že nájazdy netrénujeme. Neviem, či je o sebavedomí, no v každom prípade sa nám v nich začalo dariť," povedal gólman Carey Price, ktorý v riadnom hracom čase zneškodnil 35 striel.

Rozstrel prišiel na rad aj v zápase Buffala s Coloradom, pričom duel sa napokon skončil víťazstvom hostí z Denveru v pomere 5:4. V drese "šablí" absentoval obranca Andrej Sekera, ktorý sa lieči zo zápalu pľúc. Domáci v dueli trikrát viedli, pričom o víťazstvo ich pripravil necelú sekundu pred záverečnou sirénou Jamie McGinn. "Lavína" sa vďaka triumfu udržala na ôsmej postupovej priečke, k čomu jej pomohol brankár Semjon Varlamov 22 zákrokmi a zneškodnením všetkých troch pokusov súpera v rozstrele. "Vyskočil som do vzduchu ako keby sme vyhrali Stanleyho pohár. Bolo to skvelé. Nikdy sa nevzdávame," tešil sa. V nájazdoch bol jediným úspešným strelcom Peter Mueller, ktorý sa presadil v druhej sérii. "Je to najcennejšie víťazstvo v tejto sezóne. Sekundu pred koncom sme nemali nič, no napokon z toho boli dva body. To sa nestáva často. Je to ukážka charakteru tohto tímu, ktorý neskladá zbrane," vyhlásil.

Dallas prišiel o svoju 11-zápasovú šnúru so ziskom minimálne jedného bodu, keď podľahol Winnipegu 2:5. Domáci si vypracovali rozhodujúci náskok v druhej tretine, v ktorej nastrieľali štyri góly. V zostávajúcich dvoch zápasoch si Edmonton poradil s Columbusom 3:0 a Phoenix zvíťazil na ľade Vancouveru 5:4.

výsledky:

Montreal - Ottawa 3:2 pp a sn, Buffalo - Colorado 4:5 pp a sn, Winnipeg - Dallas 5:2, Anaheim - Detroit 4:0 /za domácich Višňovský 0+1/, Edmonton - Columbus 3:0, Vancouver - Phoenix 4:5

Anaheim - Detroit 4:0 Buffalo - Colorado 4:5 pp a snMontreal - Ottawa 3:2 pp a sn