Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Ľubomír Višňovský priznal kontakt s Klagenfurtom, prioritou stále NHL

Slovenský hráč New Yorku Islanders Ľubomír Višňovský Foto: TASR/AP

Tridsaťosemročný veterán zámorskej NHL odohral uplynulú sezónu v drese New Yorku Islanders, no po nej mu vyprší kontrakt a stane sa neobmedzeným voľným hráčom.

Viedeň 24. mája (TASR) - Slovenský hokejový obranca Ľubomír Višňovský by od budúcej sezóny mohol posilniť rakúsky Klagenfurt, s ktorým údajne už dva mesiace rokuje o spolupráci.

Tridsaťosemročný veterán zámorskej NHL odohral uplynulú sezónu v drese New Yorku Islanders, no po nej mu vyprší kontrakt a stane sa neobmedzeným voľným hráčom. Portál kleinezeitung.at, ktorý informáciu o rokovaniach priniesol, uvádza, že skúsený bek by sa chcel vrátiť späť do Európy a hrať blízko domoviny.

V texte sa ďalej dodáva, že pre Klagenfurt by to bola naozaj veľká senzácia a spomína, že Višňovský hrával v uplynulej sezóne v prvej presilovkovej formácii "ostrovanov". Šéf správnej rady KAC Johannes Schwaiger bol za ním už na rozhovoroch priamo v New Yorku. Višňovský údajne vedel o rakúskom klube veľa a ponukou je nadšený. "Pocit bol okamžite pozitívny. Nejde mu o peniaze," citoval portál manažéra Olivera Pilloniho. Autor dodáva, že nečudo, lebo na Long Islande zarobil v uplynulej sezóne okolo šesť miliónov dolárov.

EBEL ligu Višňovskému odporučil Michael Grabner. S rakúskym útočníkom pôsobili spolu v tíme "ostrovanov" uplynulé tri sezóny. Grabner uviedol, že angažovanie skúseného Slováka by bolo pre Klagenfurt veľmi dobrým ťahom. "Ľubo patril aj v minulej sezóne medzi našich elitných obrancov, v presilovkách bol podľa mňa vôbec najlepší. Myslím, že EBEL liga mu bude vyhovovať, kľudne v nej môže odohrať ešte niekoľko sezón," povedal pre kleinezeitung.at Grabner, ktorý zároveň ocenil aj ľudské kvality Višňovského: "Je to super chalan. Jeho skúsenosti hovoria za všetko, v kabíne mal vždy rozhodné slovo."

Majster sveta z Göteborgu priznal rokovania s Klagenfurtom, dodal však, že jeho prioritou je zotrvanie v zámorskej profilige. "Rozprával som sa so zástupcami Klagenfurtu, ale nič som nepodpísal. Mojou prioritou je ostať ešte v NHL, rokujem dokonca o novej zmluve s NY Islanders. Ak sa nedohodneme, vyskúšam aj voľný trh s hráčmi. Mám prakticky celé leto na získanie nového kontraktu," povedal Višňovský pre internetový portál Čas.sk.

Višňovský odišiel do zámoria v roku 2000 zo Slovana Bratislava a okamžite sa presadil. Po úspešných sezónach v Los Angeles Kings prestúpil do Edmontonu, ďalšie tri ročníky hral v Anaheime a posledné tri strávil v NY Islanders. Na konte má množstvo úspechov a kompletnú medailovú zbierku z MS.