Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

NHL: Edmonton vedie v sérii s Anaheimom 2:0 i vďaka gólu Sekeru

Hokejisti Edmontonu Oilers, uprostred Slovák Andrej Sekera. Foto: TASR /AP

Slovenský obranca sa presadil už v druhej minúte zápasu s Anaheimom a bol to jeho prvý gól v tohtoročnom play off.

New York 29. apríla (TASR) - Hokejisti St. Louis zvíťazili v noci na sobotu v druhom zápase 2. kola play off zámorskej NHL na domácom ľade nad Nashvillom 3:2 a vyrovnali stav série na 1:1. Triumf Blues zariadil dvoma gólmi ruský útočník Vladimir Tarasenko.

V ďalšom zápase semifinálovej série Západnej konferencie vyhral Edmonton aj vďaka gólu slovenského obrancu Andreja Sekeru nad domácim Anaheimom 2:1. Sekera sa presadil už v druhej minúte a bol to jeho prvý gól v tohtoročnom play off. Slovenský reprezentant tak prerušil šesťročné čakanie na presný zásah vo vyraďovacej časti. Tridsaťročný zadák výborne trafil z priestoru ľavého kruhu puk, ktorý mu poslal spoza brány protihráč. Po víťazstve pochválil brankára a spoluhráča Cama Talbota: "Bol pre nás hviezdou. Vyhral nám zápas. Urobil veľké zákroky, keď sme to potrebovali. Sme šťastní, že ho máme v bránke." Anaheim skúšal otočiť stretnutie vo svoj prospech, ale jeho snahu zastavil Talbot 39 úspešnými zákrokmi. "Cítil som sa dobre od začiatku, urobil som dôležité zákroky. Rýchlo sme skórovali, čo tiež pomohlo. Začali sme zápas tak, ako sme chceli. Nezlomili sme sa, čo je znakom dobrého tímu," citovala agentúra AP brankára Edmontonu. "Káčeri" síce prestrieľali svojho súpera v oboch doterajších domácich súbojoch, ale ani v jednom prípade nevzišli zo zápasu ako víťazi. "Musíme pokračovať v tom, čo robíme. Robíme mnohé veci dobre, ale chýba nám niečo, čo chceme napraviť. Strieľame veľa, ale majú dobrého brankára," povedal autor jediného gólu Anaheimu Jakob Silfverberg. Ducks citeľne chýbali opory v zadných radoch, piaty zápas za sebou absentoval Sami Vatanen, ku ktorému sa pridal so zranením v hornej časti tela Kevin Bieksa.

ST. LOUIS BLUES - NASHVILLE PREDATORS 3:2 (1:1, 0:0, 2:1)
Góly: 20. Tarasenko (Pietrangelo, Steen), 48. Lehterä (Berglund, Parayko), 57. Tarasenko (Edmundson, Schwartz) - 8. Neal (Sissons, Ellis), 44. Ellis. Brankári: Allen - Rinne, strely na bránku: 20:24, 19.506 divákov.
/stav série: 1:1/

ANAHEIM DUCKS - EDMONTON OILERS 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Góly: 36. Silfverberg (Fowler, Kesler) - 2. SEKERA, 37. Maroon (Eberle, Nugent-Hopkins). Brankári: Gibson - Talbot, strely na bránku: 40:23, 17.174 divákov.
/stav série: 0:2/

Slovák v akcii:

Andrej Sekera (Edmonton) 22:57 1 0 1 1 3 0
____________________________________
/legenda: za menom nasleduje počet odohratých minút, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/