Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

VIDEO: Tatar pre chorobu nehral, Detroit prehral doma so St. Louis 1:2

Hokejsiti Detroit Red Wings v zápase so St. Louis Blues. V popredí Henrik Zetterberg sa teší zo svojho gólu so spoluhráčmi Foto: TASR/AP

Slovenský útočník domácich Tomáš Jurčo odohral takmer 10 minút.

New York 21. januára (TASR) - Hokejisti Detroitu Red Wings prehrali v zápase zámorskej NHL v noci na štvrtok v domácej Joe Louis Arene so St. Louis Blues 1:2. Slovenský útočník domácich Tomáš Jurčo sa bodovo nepresadil, odohral takmer 10 minút, zaznamenal jeden mínusový bod a dve trestné minúty. Jeho krajan a spoluhráč Tomáš Tatar pre chorobu nehral, v zostave ho nahradil Joakim Andersson.

Blues opäť podržal brankár Brian Elliott, ktorý v čase zranenia jednotky Jakea Allena vychytal päť víťazstiev zo šiestich štartov. Na ľade Red Wings zaznamenal 29 zákrokov, až v 58. minúte ho prekonal Henrik Zetterberg. "Všetko čo videl chytil. Držal nás v zápase a výrazne sa zaslúžil o víťazstvo," povedal pre nhl.com kapitán Blues David Backes na adresu Elliotta. Detroit v druhom zápase za sebou nestrelil viac ako jeden gól. "Mali sme šance, ale nevieme ich premeniť. Musíme zlepšiť efektivitu, pretože s jedným gólom sa dá ťažko vyhrať," povedal Zetterberg. Red Wings sa o absencii Tatara dozvedeli krátko pred zápasom. Slovenského krídelníka vyradila z hry chrípka. Problémy so zostavou mal aj kouč Blues Ken Ken Hitchcock, pretože choroba nepustila na ľad ani obrancu Coltona Parayka. Blues tak nastúpili len s piatimi zadákmi. Hráči St. Louis otvorili skóre v závere prvej tretiny, keď sa presadil Ty Rattie, rozdielový gól strelil v 53. minúte po nádhernom sóle Dmitrij Jaškin.

Colorado zdolalo na domácom ľade Buffalo 2:1, keď 31,7 sekundy pred koncom riadneho času rozhodol obranca Francois Beauchemin. Avalanche prehrávali po dvoch tretinách 0:1, ale 10 minút pred koncom vyrovnal veterán Alex Tanguay, ktorý skóroval prvýkrát od 30. októbra. Celkovo má v 37 dueloch na konte len 3 góly. "Som rád, že som ukončil čakanie na gól. Bolo veľmi dlhé. V posledných zápasoch som sa na ľade cítil dobre a verím, že prídu aj ďalšie góly," povedal 36-ročný útočník, ktorý asistoval aj pri víťaznom zásahu "lavín." "Alex mi to pekne posunul na modrú čiaru. Mal som priestor a videl som, že brankár má zakrytý výhľad. Som rád, že strela prešla až do bránky," uviedol autor víťazného gólu Beauchemin. Sabres mali zápas relatívne pod kontrolou, ale v tretej časti dostal dvojitý menší trest strelec jediného gólu Sabres Evander Kane a hoci domáci presilovku nevyužili, skórovali krátko po jej konci. "Cítil som, že tu môžeme niečo uhrať. Štvorminútová presilovka však domácich naštartovala," povedal tréner Buffala Dan Bylsma. V druhej tretine utrpel po kolízii s Johnom Mitchellom zranenie hornej časti tela mladý útočník Sam Reinhart a do zápasu sa už nevrátil.

Anaheim vyhral nad Minnesotou 3:1, keď vyrovnaný duel rozhodol 6 minút a 19 sekúnd pred koncom Rickard Rakell. Švédsky útočník bol na konci brilantnej kombinácie Ducks a tešil sa z 10. gólu v sezóne. Víťazstvo potvrdil v závere do prázdnej bránky Jakob Silfverberg. Minnesota prehrala piaty zápas za sebou a v poslednom období sa veľmi trápi v koncovke. V predchádzajúcich dvoch dueloch nedali "divosi" ani gól, teraz sa presadil len Jarret Stoll. Wild čakali na presná zásah 127 minút a 36 sekúnd. Obranca Anaheimu Hampus Lindholm nastúpil v deň svojich 22. narodenín na 200. zápas v NHL.

Sumáre NHL:

DETROIT RED WINGS - ST. LOUIS BLUES 1:2 (0:1, 0:0, 1:1)
Góly:
58. Zetterberg (Green) – 19. Rattie (Pietrangelo, Backes), 53. Jaškin (Backes, Pietrangelo). Brankári: Mrázek - Elliott, strely na bránku: 30:20, 20.027 divákov.


COLORADO AVALANCHE - BUFFALO SABRES 2:1 (0:0, 0:1, 2:0)
Góly:
50. Tanguay (Söderberg, Beauchemin), 60. Beauchemin (Tanguay) – 37. Kane (Eichel, O'Reilly). Brankári: Lehner - Varlamov, strely na bránku: 35:28, 13.274 divákov.


ANAHEIM DUCKS - MINNESOTA WILD 3:1 (1:1, 0:0, 2:0)
Góly:
11. Steward (Theodore, Perron), 54. Rakell (Maroon, Perry), 60. Silfverberg (Cogliano, Kesler) - 7. Stoll (Haula). Brankári: Gibson - Dubnyk, strely na bránku: 27:26, 15.962 divákov.


Slovák v akcii:
Tomáš Jurčo (Detroit) 9:54 0 0 0 -1 0 2
/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, (+/-), strely na bránku, trestné minúty. brankári: minutáž, počet inkasovaných gólov/počet striel, percentuálna úspešnosť zásahov/