Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

VIDEO: Chicago bez Hossu zdolalo NY Rangers 5:3 vďaka hetriku Panarina

Hokejista Chicaga Blackhawks Artemij Panarin (72) sa teší so spoluhráčmi po strelení gólu v zápase zámorskej hokejovej NHL New York Rangers - Chicago Blackhawks v New Yorku 17. februára 2016. Vpravo Slovák Richard Pánik. Foto: TASR/AP

Richard Pánik odohral v zápase 13:29 minúty.

New York 18. februára (TASR) - Hokejisti Chicaga zvíťazili v zápase zámorskej NHL v noci na štvrtok na ľade New York Rangers 5:3 vďaka hetriku Rusa Artemija Panarina. Pre 24-ročného útočníka, ktorého nedraftoval žiadny klub profiligy, to bol prvý hetrik v kariére v NHL. Panarin tri minúty pred koncom prelomil nerozhodný stav a potom do prázdnej bránky zavŕšil hetrik.

V drese obhajcov titulu absentoval zranený slovenský krídelník Marián Hossa, jeho krajan Richard Pánik odohral 13:29 minúty, ale nebodoval. V Madison Square Garden to bol večer Panarina, ktorý vedie štatistiky produktivity nováčikov s 22 gólmi a 57 bodmi. Je prvým nováčikom ročníka, ktorý prekonal hranicu 20 gólov. "Je to výnimočný hráč. Má skvelú strelu, perfektne kontroluje puk a je radosť s ním hrať. Patrí k našim najlepším hráčom a bol to naozaj skvelý úlovok klubu. Sme šťastní, že ho tu máme," povedal pre nhl.com na adresu Rusa krídelník Patrick Kane, ktorý mu pripravil víťazný gól a s 83 bodmi si vylepšil pozíciu najproduktívnejšieho hráča NHL. Blackhawks viedli v polovici zápasu po Panarinovom presilovkovom góle 2:0, ale domáci hokejisti vďaka dvom zásahom z úvodu tretej tretiny skóre otočili, keď potrestali štvorminútové vylúčenie Vincentra Hinostrozu.



Početné výhody hrali v tomto zápase veľkú rolu, pretože na 3:3 vyrovnal v presilovke Andrew Shaw a víťazný gól Panarina padol tiež pri hre piatich proti štyrom. Z ôsmich gólov padlo až päť v presilovkách, tri využilo Chicago a dve New York. Posledné vylúčenia sa hráčom Rangers vôbec nepáčili a brankár Henrik Lundqvist po zápase poriadne nakričal na rozhodcov. "Nesúhlasil som s ich verdiktmi, ale tak to v hokeji občas chodí," povedal Švéd pre espn.com. Celý tím Chicaga privíta vo štvrtom v Bielom dome prezident USA Barrack Obama, aby im pogratuloval k zisku tretieho Stanley Cupu za posledných šesť rokov.

Colorado zdolalo v domácom Pepsi Center Montreal 3:2 vďaka dvom gólom Jarome Iginlu, ktorý svojim 10. gólom v presilovke vyrovnal na 2:2 a potom 2 minúty a 3 sekundy pred záverečnou sirénou rozhodol. Tridsaťosemročný veterán po skvelej prihrávke od Michaila Grigorenka zaznamenal svoj 17. gól v sezóne a 606. v kariére. Ruský útočník začal víťaznú akciu už v obrannom pásme, keď obral o puk P.K. Subbana a z rýchlej kontry aj v spolupráci s Mattom Ducheneom pripravili Iginlovi rozhodujúci zásah. "Vedel som, že Grigorenko ma vidí a preto som si počkal na jeho prihrávku. Spravil to perfektne, mal som pred sebou už len prázdnu bránku," povedal pre nhl.com. Iginla, ktorý dal svoj 97. víťazný gól a v historických tabuľkách vyrovnal na 8. mieste Guya Lafleura.

Hokejisti Calgary prehrali doma s Minnesotou 3:5. Wild po vedením dočasného trénera Johna Torchettiho, ktorý nahradil odvolaného Mikea Yea, vyhrali aj druhý zápas a prvýkrát od konca decembra zaznamenali dve víťazstvá za sebou. "Je to príjemné. Hrali sme dobre, zvládli sme kľúčové momenty a víťazstvo sme si zaslúžili. Pokúsime sa sériu udržať čo najdlhšie," povedal pre nhl.com útočník "divochov" Jason Pominville, ktorý sa s bilanciou 1+1 stal prvou hviezdou duelu. Dve asistencie v drese víťazov zaznamenal Zach Parise a dostal sa na métu 600 bodov v NHL. Prehra zavŕšila deň zlých správ pre Flames, ktorí sa dozvedeli, že brankár Kari Rämö bude pre zranenie kolena chýbať do konca sezóny, a že komisár NHL Gary Bettman potvrdil 20-zápasový trest obrancu Dennisa Widemana za napadnutie čiarového rozhodcu.

sumáre NHL:

NEW YORK RANGERS - CHICAGO BLACKHAWKS 3:5 (0:1, 1:1, 2:3)
Góly:
34. Hayes (Lindberg), 41. Brassard (Yandle, Kreider), 43. Boyle (Hayes, Miller) - 4. Desjardins (Teravainen, Hjalmarsson), 31. Panarin (Gustafsson, Rozsíval), 50. Shaw (Teravainen, Toews), 57. Panarin (Kane, Seabrook), 59. Panarin (Keith). Brankári: Lundqvist - Crawford, strely na bránku: 34:20, 18.006 divákov.


COLORADO AVALANCHE - MONTREAL CANADIENS 3:2 (0:1, 2:1, 1:0)
Góly:
24. Johnson (Landeskog, Beauchemin), 37. Iginla (Barrie, Duchene), 58. Iginla (Grigorenko, Duchene) - 8. Markov (Plekanec, Gallagher), 27. Eller (Pacioretty, Andrighetto). Brankári: Varlamov - Scrivens, strely na bránku: 28:34, 16.271 divákov.


CALGARY FLAMES - MINNESOTA WILD 3:5 (0:2, 2:2, 1:1)
Góly:
32. Engelland (Gaudreau, Brodie), 37. Jones (Stajan, Ferland), 56. Backlund (Brodie, Bennett) - 11. Haula (Pominville, Niederreiter), 20. Zucker (Prosser), 24. Koivu (Suter, Parise), 39. Pominville (Haula, Niederreiter), 60. Coyle (Parise, Koivu)


Slovák v akcii:
Richard Pánik (Chicago) 13:29 0 0 0 0 1 0
/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, (+/-), strely na bránku, trestné minúty. brankári: minutáž, počet inkasovaných gólov/počet striel, percentuálna úspešnosť zásahov/