Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

NHL: Walker rozrušil Austráliu, gratuloval mu aj predseda vlády

Austrálsky hokejista Nathan Walker. Foto: TASR/AP

Nathan Walker sa stal prvým hokejistom tejto krajiny, ktorý nastúpil v súťažnom zápase zámorskej profiligy a po udalosti mu telefonicky zagratuloval aj austrálsky predseda vlády Malcolm Turnbull.

Washington 9. októbra (TASR) - Víkendová austrálska premiéra v NHL vyvolala v krajine "protinožcov" záujem o netradičné odvetvie týchto zemepisných súradníc. Nathan Walker sa stal prvým hokejistom tejto krajiny, ktorý nastúpil v súťažnom zápase zámorskej profiligy a po udalosti mu telefonicky zagratuloval aj austrálsky predseda vlády Malcolm Turnbull.

Dvadsaťtriročný útočník, rodák z welšského Cardiffu, pôsobí v organizácii Capitals štyri roky. Doteraz hral iba za farmársky tím, no v noci na nedeľu dostal šancu od trénera Barryho Trotza v prvom mužstve. "Je to neuveriteľné, som na túto chvíľu veľmi hrdý. Ako dieťa snívate o NHL a zrazu ste tu. Všetko som si užíval," povedal Walker.

Hneď pri svojom debute v drese Washingtonu Capitals si do svojich štatistík pripísal aj premiérový gól, keď v druhej tretine zápasu proti Montrealu Canadiens (6:1) tečoval strelu Devanteho Smitha-Pellyho. "Najskôr som si nebol istý, či som dal gól práve ja," skonštatoval Walker pre tamojšie médiá. Miestny hlásateľ označil ako strelca gólu Smitha-Pellyho, no neskôr uviedol všetko na správnu mieru a gól oficiálne pripísali washingtonskému nováčikovi.