Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

NHL: Washington doma podľahol Montrealu

Brankár Mike Condon zasahuje proti Marcusovi Johanssonovi Foto: TASR/AP

Hokejisti Washingtonu prehrali v noci na štvrtok v súboji zámorskej NHL na domácom ľade s Montrealom 3:4.

New York 25. februára (TASR) - Hokejisti Washingtonu prehrali v noci na štvrtok v súboji zámorskej NHL na domácom ľade s Montrealom 3:4. Capitals tak ukončili štvorzápasovú víťaznú sériu.

Najlepší tím NHL prehral na domácom ľade v riadnom čase len piaty duel v sezóne. "Odohrali sme veľa zápasov, keď sme si zaslúžili lepší výsledok a teraz sa to konečne podarilo. Hrali sme proti lídrovi NHL, navyše v jeho hale a bol to veľmi náročný zápas. Sebavedomie nám dodala prvá tretina, v ktorej sme si vybudovali dvojgólové vedenie," povedal pre nhl.com tréner Canadiens Michel Therrien. Dva góly víťazov strelil Alex Galchenyuk, ten druhý bol napokon víťazný. Brankár Braden Holtby duel nedochytal, keď inkasoval trikrát z 18 striel a po zásahu Tomáša Fleischmanna na 0:3 prepustil v 22. minúte miesto Philippovi Grubauerovi. "Holtby nemohol za góly, ale bolo potrebné spraviť nejakú zmenu," povedal tréner Caps Barry Trotz. Washington v závere doháňal náskok Canadiens, ale vyrovnať už nestihol. Brankár Mike Condon zaznamenal 33 zásahov.

Boston zdolal Pittsburgh 5:1, keď jedným z hrdinov súboja rivalov Východnej konferencie bol 19-ročný David Pastrňák. Český útočník strelil prvé dva góly zápasu, najskôr v úvodnej časti premenil svoje prvé trestné strieľanie v NHL a potom v druhej tretine potrestal vydareným blafákom chybu fínskeho obrancu Olliho Määttu. V 29 vystúpeniach strelil 8 gólov. "V dnešnom zápase sa mi darilo, čo mi určite dodá sebavedomie," povedal Pastrňák pre espn.com. Výborný výkon podal v bránke Bruins Tuukka Rask, ktorý zaznamenal až 41 úspešných zákrokov, najviac v sezóne. "V úvode sme boli nervózni a súper mal viac z hry. V tretej tretine sme sa dostali viac do hry a hoci sa súper dostal do šancí, nepanikárili sme," povedal fínsky brankár pre nhl.com. Kapitán Bostonu Zdeno Chára odohral 23 minút a 5 sekúnd, zaznamenal plusový bod a dve strely. Boston zastavil sériu dvoch domácich prehier a v TD Garden uspel prvýkrát od 6. februára. "Mali sme viacero dobrých šancí, ale Rask bol výborný," dodal kapitán Pens Sidney Crosby. Pittsburgh prestrieľal Boston v pomere 42:29, ale presadil sa len nováčik Tom Kühnhackl. Prvú asistenciu v NHL si pri jeho zásahu pripísal švédsky útočník Oskar Sundqvist. Bol to tretí a posledný vzájomný duel v sezóne a všetky vyhral Boston s celkovým skóre 14:3.

Colorado vyhralo nad San Jose 4:3 po nájazdoch, v ktorých skórovali Nathan MacKinnon a Matt Duchene. V oboch tímoch sa hneď v prvom zápase po výmene presadili nové akvizície. Za San Jose otvoril skóre Nick Spaling, ešte v prvej tretine vyrovnal Shawn Matthias. Obaja prišli do nových tímov z Toronta, kde boli dokonca spoluhráči v jednej formácii. "Je zaujímavé ako sa to vyvinulo. Nick je fajn chlapík, som rád, že sa presadil," povedal Matthias. Spaling aj Matthias odohrali posledný zápas za Toronto v sobotu proti Philadelphii a obaja v ňom skórovali. Druhý gól "lavín" na 2:2 strelil veterán Jarome Iginla, bol to jeho 607. zásah v kariére a v historickom rebríčku stráca na 17. Dina Ciccarelliho už len jeden zásah. Produktívny obranca Sharks Brent Burns strelil už svoj 20. gól v sezóne.

Anaheim natiahol víťaznú sériu na šesť zápasov a stačil mu na to jeden gól. Ducks vyhrali na domácom ľade nad Buffalom 1:0, keď v 24. minúte rozhodol v presilovke obranca Sami Vatanen. Prvé čisté konto od 27. januára 2015 zaznamenal Frederik Andersen, ktorý chytil 26 striel. Dánsky brankár z posledných 11 štartov doviedol svoj tím k desiatim víťazstvám. "Veľmi dobre sme bránili a nepustili súpera do veľa šancí. Bol to kvalitný výkon," povedal Andersen pre nhl.com. "Káčeri" z posledných 26 zápasov vyhrali 20.


SUMÁRE NHL

WASHINGTON CAPITALS - MONTREAL CANADIENS 3:4 (0:2, 1:2, 2:0)
Góly: 26. Chimera (Johansson, Orpik), 53. Orlov (Orpik, Ovečkin), 58. Burakovsky (Galijev, Schmidt) - 10. Galchenyuk (Weise), 18. Gallagher (Pacioretty, Markov), 22. Fleischmann (Byron, Barberio), 33. Galchenyuk (Eller, Markov). Brankári: Holtby (22. Grubauer) - Condon, strely na bránku: 36:34, 18.506 divákov.

BOSTON BRUINS - PITTSBURGH PENGUINS 5:1 (1:0, 1:1, 3:0)
Góly: 16. Pastrňák z tr. str., 24. Pastrňák, 51. Hayes (Spooner, McQuaid), 55. Ferraro (Seidenberg), 56. Marchand (Krug, Bergeron) - 25. Kühnhackl (Sundqvist, Daley). Brankári: Rask - Fleury, strely na bránku: 29:42, 17.565 divákov.

COLORADO AVALANCHE - SAN JOSE SHARKS 4:3 pp a sn (1:1, 0:0, 2:2 - 0:0, 1:0)
Góly: 14. Matthias (Söderberg, Beauchemin), 46. Iginla (Barrie, Landeskog), 52. Landeskog (Bodnarchuk, MacKinnon), rozh. náj. MacKinnon - 3. Spaling, 42. Burns (Hertl, Martin), 59. Ward (Thornton, Pavelski). Brankári: Pickard - Jones, strely na bránku: 41:33, 15.564 divákov.

ANAHEIM DUCKS - BUFFALO SABRES 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
Gól: 24. Vatanen (Getzlaf, Lindholm). Brankári: Andersen - Lehner, strely na bránku: 29:26, 16.543 divákov.



SLOVÁK V AKCII

Zdeno Chára (Boston) 23:05 0 0 0 1 2 0

/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, (+/-), strely na bránku, trestné minúty. brankári: minutáž, počet inkasovaných gólov/počet striel, percentuálna úspešnosť zásahov/